O sončni elektrarni v Moravčah

Moravškega župana sprejela državna sekretarka na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo mag. Tina Seršen

V petek,14. aprila 2023, je župana Občine Moravče dr. Milana Balažica sprejela državna sekretarka na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo mag. Tina Seršen.

V okviru skrbi za učinkovito energetsko preskrbo in uvajanje sodobnih energetskih politik je bil v pogovoru poseben poudarek dan pospešenemu povečevanju deleža obnovljivih virov energije, ki so ključni za energetsko samooskrbo Slovenije.

Občina Moravče ima na svojem ozemlju veliko degradiranih območij, ki so – poleg ugodnih klimatskih pogojev – zelo primerna za gradnjo sončnih elektrarn. Zato je bil skupni dogovor, da se v Moravčah začnejo odvijati konkretne priprave za izdelavo projekta in finančne konstrukcije za večjo sončno elektrarno, ki bo med drugim zadostila tudi naraščajočim potrebam po (cenejši) električni energiji v Moravški dolini in prenovi električnega omrežja. Župana sta v moravški delegaciji spremljala podžupan dr. Jurij Kočar in direktor občinske uprave dr. Ivan Kenda, za besede podpore projektu pa gre zahvala tudi poslanki Državnega zbora Moniki Pekošak.

Petra Petravič; Foto: Občina Moravče

 

Tagi