Novoletni obisk pri III. izmeni poklicne gasilske enote CZR Domžale

Napočil je prvi dan novega leta 2021, kateri je za marsikaterega državljana in državljanko tudi prvi delovni dan. Zdravniki, reševalci, policisti, vojaki in pa poklicni gasilci že od prve minute novega leta skrbijo, da bodo državljankam in državljanom na voljo takoj, ko jih bodo potrebovali. Vsi so polni pričakovanj pričakali novo leto v krogu družine, kjer so sledila voščila in dobre želje, že zjutraj, ko je večina še spala, pa so se odpravili na delovno mesto. Letos smo zaradi ukrepov v zvezi z novim koronavisusom novo leto bolj ali manj vsi pričakali doma na toplem, nekateri pa so ga zaradi narave dela preživeli na delovnem mestu, dokler jih zjutraj ni zamenjala spočita delovna moč. Med njimi so bili tudi poklicni gasilci, policisti, zdravniki in reševalci, ki so tako kot vsak dan, ne glede na petke in svetke, tudi to noč skrbeli za našo varnost in varnost našega premoženja.

Med tistimi, ki so zamenjali sodelavce, ki so noč iz starega na novo leto preživeli v službi so tudi poklicni gasilci CZR Domžale, natančneje njihova lll. izmena, ki jo vodi Matjaž Korošec. Tako kot vse intervencijske enote so tudi poklicni gasilci vajeni, da je za njih služba ob praznikih nekaj vsakdanjega, temu pa se prilagajajo tudi njihove družine. So pa trenutki, ki so ob svojih bližnjih toliko bolj prijetni. Seveda si želijo, da bo prvi delovni dan kar se da miren in varen za vse.

Vodja lll. izmene poklicnih gasilcev Matjaž Korošec nam je povedal, da celoten kolektiv poklicnih gasilcev CZR Domžale želi vsem občankam in občanom mirno, srečno in zdravo novo leto. Da bi bilo letošnje leto lepše, s čim manj elementarnimi in drugimi nesrečami ter požari, predvsem pa prijazno in veselo in da se čim prej osvobodimo epidemije. Bodo pa tako kot vsak dan v letu po besedah Korošca tudi v letošnjem letu gasilci vedno z odprtim srcem vsem priskočili na pomoč kadar bo potrebno.

Kot boste lahko videli na fotografijah, je šest od desetih poklicnih gasilcev poklicne gasilske enote stacionarnih na sedežu CZR Domžale na Količevem, drugi dve enoti pa se nahajata v Leku Mengeš in na ACB Vransko.

Je imela pa III. izmena prvo intervencijo v letošnjem letu in sicer malo po našem obisku. Na zaprosilo reševalcev NMP Domžale so posredovali na Miklošičevi ulici v Domžalah, kjer so reševalcem pomagali pri oskrbi nenadoma obolelega občana, v nadaljevanju pa so ga po stopnišču iz petega nadstropja z nosili prenesli do reševalnega vozila, s katerim so ga reševalci odpeljali v UKC Ljubljana. Po prihodu z intervencije, pa jih je že čakala prva biološka dekontaminacija reševalnega vozila. Več o tem delu, ki ga poklicni gasilci opravljajo že od prvega vala epidemije, si lahko preberete na povezavi tukaj.

Poklicnim gasilcem CZR Domžale in vsem, ki so prvi dan v novem letu začeli delovno, želimo srečno, zdravo in uspešno leto 2021 tudi iz našega uredništva. Z gasilskim pozdravom. Na pomoč!

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi