Nepričakovano nas je zapustil Ribič Edi – srce in duša domžalskega tržnega prostora

Vse, ki smo ga poznali, nas je presunila vest, da je v 60. letu starosti po hudi bolezni umrl Ribič Edi, ki nas je deset let razveseljeval na domžalskem tržnem prostoru z morskimi dobrotami, pristno kapljico, dobro voljo in prijaznostjo.

Edvard Jankovič, ki smo ga vsi poznali kot Ribiča Edija, to pomlad v Domžalah na žalost ne bomo dočakali. Po zimskem premoru bi se moral Edi z morskimi dobrotami in svojo ekipo vrniti ravno v teh dneh. Tega smo se veselili vsi, ki smo ga poznali, ponudniki na domžalski tržnici ter vse njegove stranke. Edi je izgubil boj z boleznijo, ki je bila zanj žal premočna in mu prekrižala načrte, ki jih ni imel malo, saj je bil vedno poln energije in in imel veselje do dela.

Edi je bil po izobrazbi in srcu gostinec. Svojo gostinsko pot je začel najprej v hotelu Palace v Portorožu, kjer je spoznal svojo bodočo ženo Adrijano, s katero sta si v Seči nad Lucijo ustvarila dom in družino. V zakonu sta se jima rodila sin Marko in hči Debora. Leta 1991 je Edi s poslovnim partnerjem Brankom odkupil gostilno Ribič v Izoli ter se posvetil delu kot samostojen podjetnik. Njegova gostilna, katere je kasneje postal edini lastnik, je bila dobro obiskana, saj so gostje prepoznali njegov trud, znanje, komunikativnost, ki pritičejo pravemu gostincu. Vse to pa je dopolnjevala dobra ponudba.

(Foto: Vido Repanšek)

Leta 2011 je pričel tudi z gostinsko dejavnostjo, ki jo je izvajal v prepoznavni prikolici, ki že vsa ta leta stoji na domžalskem tržnem prostoru. Edi je s svojo ekipo v Domžale vsak petek in soboto prinesel nekaj novega – ponudbo morskih dobrot, ki je bila med občani in okoličani zelo dobro sprejeta. Ker ni mogel več voditi gostinstva na dveh lokacijah, je gostilno Ribič dal v najem ter se popolnoma posvetil delu na domžalskem tržnem prostoru. Najprej mu je pri delu pomagal njegov prijatelj Vili, ki je žal kmalu preminul. Že kmalu na začetku se je Ediju pri delu pridružila njegova soproga Adijana, ki mu je bila ves čas v pomoč in oporo.

(Foto: Vido Repanšek)

Edi je kmalu postal pravi morski zaščitni znak Domžal, saj so se k njemu znova in znova vračale zadovoljne stranke, z bližnje in daljne okolice, ki so si rade privoščile morske dobrote z Jadranskega in drugih morij pripravljene izpod rok pravih Primorcev. V Domžale je prinesel temperament, energijo in dobro voljo, vsi pa so ob obisku vedno naleteli na njegovo prijazno besedo in posluh. Še več. Edi je s svojo prisotnostjo postal duša in srce domžalskega tržnega prostora. Za vsakega je vedno našel prijazno besedo, bil v dobrih odnosih z ostalimi ponudniki na tržnici ter s številnimi stalnimi strankami, ki so se vsak vikend vedno znova rade vračale k njemu. Edi je tudi večkrat povedal, da je izredno hvaležen, da smo ga v Domžalah lepo sprejeli. Skupaj z soprogo Adrijano in kuharico Miro pa so vsak teden komaj čakali, da pridejo v Domžale. Ne glede na vreme, tudi če je bil dež ali mraz, smo vsi vedno vedeli, da je Edi s svojo ekipo in ponudbo prisoten v Domžalah. Bil je gostinec na mestu in Človek z veliko veliko začetnico.

(Foto: Vido Repanšek)

Lani je bil Edi na domžalskem tržnem prostoru prisoten že deset let. Praznovanja, kljub njegovi veliki želji, zaradi covid ukrepov ni bilo. Je pa naročil v izdelavo koledarje s fotografijami, ki prikazujejo desetletje dogajanja pri njem na tržnem prostoru. S koledarji je razveselil svoje stalne stranke, ki so jim sedaj ostali v trajen spomin.

(Foto: Vido Repanšek)

Po zimskem počitku, se je Edi že veselil ponovnega prihoda v Domžale. Njegovega prihoda smo se veselili vsi, ki smo ga poznali. Žal je njegovo namero prekrižala bolezen in nato smrt. Ker Edija na domžalskem tržnem prostoru ne bo več, bo ostala velika praznina, saj smo izgubili dobrega in dragocenega prijatelja. Bo pa Edi za vedno ostal v naših mislih in srcih.

Od pokojnega Edija se bomo poslovili v ponedeljek, 7. marca 2022, ob 13. uri na pokopališču v Piranu. Žara bo od 12. ure dalje v tamkajšnji poslovilni vežici.

(Foto: Vido Repanšek)

Edi počivaj v miru. Pogrešali te bomo. V svojem imenu, ter v imenu našega uredništva, Vida Repanška in prijateljev, njegovi soprogi Adrijani, sinu Marku in hčeri Debori izrekamo iskreno sožalje.

Miha Ulčar, urednik portala domžalec.si

 

Tagi