Mali grad v Kamniku predčasno odprt

Sancijska dela na območju Malega gradu so se predčasno zaključila in zato je ta turistična znamenitost v centru Kamnika ponovno odprta za obiskovalce. V tem času je bilo strokovno sanirano tako obzidje v skupni dolžini 40 metrov kot tudi vhod na območje Malega gradu. S zaključkom teh sanacijskih del je ta turistični biser sredi centra mesta še bolj urejen.

Kot so sporočili iz Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, so se sanacijska dela na območju Mlalega gradu začela 15. junija in naj bi prvotno trajala en mesec. Za poseg je bilo pridobljeno Kulturno varstveno soglasje in tudi vsa ostala potrebna soglasja. Občina Kamnik je odobrila podaljšanje roka za izvedbo do 25. julija, a je vreme omogočilo, da so se dela zaključila le dva dni čez prvotni rok. Torej, 17. julija.

Dela so ves čas potekala pod stalnim konservatorskim nadzorom. Vrednost sanacije je znašala 20.000 evrov. Poseg je bil nujno potreben in ga ni bilo mogoče odložiti na kasnejši čas. Prihodnji ponedeljek, 24. julija, se bo odprla tudi kapela na Malem gradu in sicer bo odprta od 9. do 12. ure.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Tagi