Kateri projekti so dobili največ glasov?

Participativni proračun

Do nedelje, 7. aprila 2024, smo lahko oddali glasove za projekte, ki smo jih v prvi fazi participativnega proračuna predlagali občanke in občani. Skupno je bilo oddanih 100 predlogov, ki jih je strokovna komisija pregledala, nekaj vsebinsko sorodnih združila in jih 54 predala predala v glasovanje.

Rezultati glasovanja so objavljeni na spletni strani Občine Domžale. Razvidno je, kateri projekti so prejeli največ glasov in kateri se bodo najverjetneje izvedli. Strokovna komisija se je seznanila z izidom glasovanja in potrdila izglasovane predloge, ki bodo glede na število prejetih glasov ter višino finančnih sredstev uresničeni v okviru enega od šestih občinskih območij.

Nasledji teden bodo na občinski spletni strani objavljeni projekti, ki jih bo strokovna komisija s pomočjo predlagateljev projektov ovrednotila. Za posamezno območje je na 65.000€, tako je lahko projekt vreden največ 24.000€. Na podlagi vrednosti najvišje izglasovanih projektov in seštevka bo jasno, kateri projekti bodo šli v realizacijo. Potrjeni predlogi bodo uvrščeni v rebalans proračuna Občine Domžale za leto 2024 oziroma za leto 2025 ter bili nato izvedeni skladno s pravili in postopki za porabo proračunskih sredstev.

Občina Domžale se zahvaljuje vsem, ki smo podali predlog ali pa za predloge glasovali.

Karin Božič Zupančič; Foto: Občina Domžale

Sorodni prispevek:

Participativni proračun Občine Domžale v zaključni fazi glasovanja o projektnih predlogih

Tagi