Informacija o množičnem hitrem testiranju proti covid-19

V nekaterih slovenskih mestih so se pričela množična testiranja s hitrimi testi. Več občank in občanov se je že obrnilo na nas z vprašanjem o možnosti množičnega hitrega testiranja v Domžalah. Iz Zdravstvenega doma Domžale so nam sporočili, da ta trenutek v Domžalah večjega testiranja populacije ne izvajajo, saj se je država odločila za manjše število lokacij, kjer so beležili večje število okužb. Domžale tako ta trenutek niso na seznamu.

Sporočajo pa tudi, da ni omejitev ali prioritet pri tem, kdo se lahko testira, torej se lahko na katerikoli lokaciji testira vsak državljan Slovenije (lokacije si lahko ogledate na tej povezavi. Informacij o prihodnjih lokacijah testiranj še ni, jih pa pričakujemo v naslednjih dneh in če bodo v to vključene tudi Domžale boste občanke in občani o tem obveščeni.

Z Ministrstva za zdravje še sporočajo, da se na odvzem brisa ni potrebno posebej naročati. S seboj morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Preprosto pridete na lokacijo, kjer vam usposobljeno osebje odvzame bris. Če ste na testu pozitivni, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Doma kontaktirajte svojega izbranega zdravnika. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste kmalu že lahko pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila.

Občina Domžale, Urad župana

 

Tagi