Brezplačni prevozi starejših v Lukovici z junijem

Občina Lukovica je pristopila k vseslovenskemu prostovoljskemu projektu za mobilnost starejših PROSTOFER. Brezplačni prevozi starejših se bodo v Lukovici pričeli izvajati s 1. junijem 2021.

Brezplačni prevozi bodo namenjeni vsem starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov, ki bi imeli prosti čas takrat, ko potrebujejo prevoz, imajo nizke mesečne dohodke in tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Brezplačni prevozi bodo starejšim osebam omogočali lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe (npr. v zdravstveni dom, bolnišnico), javnih ustanov (občine, upravne enote), trgovskih centrov ipd.

Uporabnik, ki potrebuje brezplačni prevoz, naredi naslednje:

  1. Pokliče na brezplačno številko 080 10 10.
  2. V komunikacijskem centru zabeležijo njegove podatke in lokacijo prevoza. Klicni center nato obvesti prostovoljnega voznika o prevozu in to sporoči uporabniku, za katerega se opravi prevoz.
  3. Vozilo zagotovi Občina Lukovica, poskrbljeno bo tudi za zavarovanje tako voznika kot sopotnikov.
  4. Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov uporabnikov vsak delovnik med 8. in 18. uro, rezervacijo prevoza pa je potrebno najaviti vsaj tri dni pred izvedbo storitve.
  5. Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro, izjemoma pa se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam uporabnikov.

Občina Lukovica

 

Tagi