V Ljubiteljski kuhariji bo tokrat zadišalo po slastnih piškotih

Tudi to sredo na naš portal prihajata ljubiteljska kuharja Monika in Jure, ki na sproščen, spontan in zabaven način v 30 minutnih oddajah vsakič znova sebi dokažeta, gledalcem pa pokažeta, kako na ustvarjalen način uspešno združiti na videz nezdružljivo.

Ljubitelj mesnih jedi on, vegetarijanka ona, za skupnim kuharskim pultom navdušeno in povsem sproščeno ustvarjata preproste mesne in vegetarijanske jedi, narejene iz sestavin lokalnega ter sezonskega izvora.

Za prihajajoče praznične dni sta se odločila preizkusiti v peki slastnih piškotov. Spoznajte zanimive kombinacije okusov, med katerimi bo nekaj tradicionalnih, nekaj na prvi pogled morebiti malce nenavadnih, vendar vsekakor okusnih in mamljivih.

Monika in Jure bosta tako v tokratni oddaji pekla snikers piškote, piškote s pistacijo, brusnicami in belo čokolado, orehove piškote in pa piškote s kandiranim sadjem.

Kateri recept je izbral on, za katerega se je odločila ona? Kako je peko piškotov komentirala ona in kako se je izziva lotil on? Kaj je presenetilo njega in kaj je navdihnilo njo, lahko izveste v sredo, 1. decembra 2021, ob 20. uri na portalu domzalec.si v oddaji Ljubiteljska kuharija – ko zadiši po slastnih piškotih.

Monika in Jure se zahvaljujeta vsem lokalnim ponudnikom, ki so tudi tokrat poskrbeli za večino sestavin: Kmetija Mis, Mesarstvo Perešuti, Zadruga Jarina in Kmetija Pr’Črnet.

Avtorica: Petra Petravič; Foto: Ljubiteljska kuharija

 

Komentarji uporabnikov
Tagi