Hrana letnih časov zaživela v Dobu pri Domžalah

Minuli torek je v Dobu pri Domžalah, natančneje v Ulici 7. avgusta 9, zaživela nova točka Zadruge Jarina. S strani ljubiteljev kakovostne sezonske hrane in pa lokalne pridelave in predelave je bila sprejeta z zanimanjem.

Zunanja stojnica je pritegnila številne poglede in zbudila radovednost mimoidočih, tako starejših, kakor tudi mlajših, ki so z navdušenjem opazovali, z veseljem pokramljali in pa pogumno spraševali. Oglasili pa so se tudi posamezniki, ki so v želji po oddaji naročil in sklenitvi sodelovanja, izkoristili priložnost za pogovor in pridobitev več informacij.

»Obiskovalci so povprašali po cenah, vendar se nad njimi niso pritoževali, saj razumejo kakšna je kakovost pridelkov lokalnih pridelovalcev,« s spoštovanjem ugotavlja direktorica Zadruge Jarina, Aleksandra Koprivnikar.

»Dan hrane letnih časov«, je ime, za katerega si želijo, da bi bilo stičišče s strani obiskovalcev prepoznano in sprejeto kot kraj, kjer bi lahko zadruga Jarina 1x tedensko (ob torkih) v bližino domačinov prinesla svežino in kakovost lokalnih pridelovalcev hrane ter slovenskih pridelkov.

V zadrugi Jarina podpirajo predstavitev kmetov iz ožjega in širšega območja, saj si želijo približati njihov način delovanja in razmišljanja tudi občanom.

Stranke lahko na stojnici vsak torek, med 10 in 18. uro, pričakujejo ponudbo sadja in zelenjave, ki je v tistem trenutku na voljo. Maj je mesec češenj, vendar v zadrugi Jerina dajo velik pomen kakovosti. »Vendar žal zaradi vremenskih razmer trenutno ne moremo ponuditi primerne kvalitete in količine,« nam je zaupala direktorica Jarine.

V času med 15. julijem in 15. avgustom pa si bodo vzeli čas za oddih in nabiranje dodatnih moči, v želji po razširitvi že ustaljenih projektov in snovanju novih.

Kot so opazili, si stranke želijo več informacij o lokalnih kmetih, pridelovalcih in pa predelovalcih v domžalski občini, zato so se odločili, da bodo v sodelovanju s portalom domzalec.si, enkrat tedensko pripravili predstavitev kmetov povezanih v mrežo dobaviteljev zadruge Jarina. S tem bodo obiskovalcem portala približali ekološki način pridelave in predelave pridelkov, ter pomen in kakovost lokalne pridelave in predelave hrane.

Vabljeni, da jih ob torkih med 10. in 18. uro obiščete na njihovi točki – stojnici na Ulici 7. avgusta 9 (pred prostori Zadruge Jarina, ki se nahaja v nekdanji pošti). V torek, 25. maja 2021, bodo imeli na voljo goriške češnje, jagode in šparglje.

Preko njihove spletne prodajalne je možno naročiti različne žaklje in posamezna živila lokalnih pridelovalcev, ki vam jih dostavijo na dom ob torkih in petkih, če je vaš naslov na območju Domžal, Trzina, Mengša, Kamnika, Vodic, Dola pri Ljubljani, Ljubljani in Medvod.

Projekt Lokalno je zdravo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Avtorica: Petra Petravič; Foto, video: Miro Pivar

 

Tagi