Kako se znebiti celulita na naraven način

Se tudi na vaših stegnih in zadnjici baha celulit, ki bi ga radi odpravili? Naj vas pomirimo, saj niste edini. Dejstvo je, da celulit na določeni točki življenja prizadane kar okrog 90 odstotkov žensk. Nastane zato, ker začnejo podkožne maščobne blazinice potiskati skozi oslabljeno vezivno tkivo v koži. Na površini se ustvari videz luknjičave kože, ki ji pravimo tudi pomarančasta koža.

V današnjem članku vam razkrivamo nekaj odličnih in poceni nasvetov, s katerimi se boste učinkovito znebili celulita. Vabimo vas, da berete naprej in opisane metode preizkusite tudi sami. Presenečeni boste nad rezultati.

1. Pazite na pravilno prehrano

Jejte sadje in zelenjavo

V svoj jedilnik vnesite veliko zdravega sadja in zelenjave. S tem boste poskrbeli, da boste shujšali za kakšen kilogram ali dva ter tako zmanjšali tudi videz celulita. Poleg tega takšna živila vsebujejo tudi precej vode, tako da bo vaše telo izdatno hidrirano.

Jejte zdrave maščobe

Kot smo že omenili, celulit povzročajo maščobne blazinice, ki se nahajajo pod kožo. Celulit bo v primeru, da bo vaša koža napeta in čvrsta, opazen veliko manj. Zato posezite po ribah, olivah, oreščkih in avokadu, ki so polni zdravih omega-3 maščobnih kislin in nujno potrebni za zdravo kožo.

Izogibajte se živilom, ki povzročajo celulit

Živila, zaradi katerih se redite, ter živila, ki povzročajo zadrževanje vode v telesu, so živila, ki povečujejo delež celulita. Zato se izogibajte ocvrti hrani, pakiranim prigrizkom, hrani, ki je polna soli ali sladkorja in alkoholu.

2. Napijte se … vode

S tem, ko boste poskrbeli, da bo vaše telo dobro hidrirano, bodo tudi celice v telesu zaradi velike količine vode napete, sveže in kot prenovljene, vse to pa bo zmanjšalo videz celulita. Zato vam svetujemo, da popijete vsaj 8 kozarcev vode na dan.

3. Ne pozabite na primerno telesno aktivnost

Poskrbite za trening z utežmi

Vaje z utežmi učvrstijo mišice pod kožo, zaradi česar bo koža videti bolj napeta. Tako bo tudi celulit manj opazen. Priporočamo vam, da si kupite set uteži in se lotite vaj, ki bodo učvrstile vaša stegna, ritko in trebušne mišice. Lahko se vpišete tudi v fitnes, kjer boste vaje opravljali pod budnim očesom izkušenega trenerja.

Poskrbite tudi za intenzivno aerobno aktivnost

Še posebej priporočamo intervalni trening, ki bo dobro pospešil vaš srčni utrip. Telo bo po določenem času začelo črpati energijo iz maščobnih zalog, zaradi česar se bo stopil tudi celulit.

4. Koži privoščite suho ščetkanje

S suhim ščetkanjem boste pospešili cirkulacijo krvi in limfe, s tem pa boste koži pomagali, da se znebi strupov in različnih odpadnih snovi. Posezite po krtači z naravnimi vlakni, ščetkanje pa naj postane del vaše vsakodnevne jutranje rutine. Ščetkanje začnite pri stopalih, nadaljujte pa navzgor proti srcu. Še posebej se osredotočite na problematične predele telesa.

5. Izboljšajte tonus svoje kože

Omenili smo že, da napeta koža povzroči, da je celulit manj opazen. Zato si privoščite hladno kopel ali tuš, ki bosta napela vašo kožo. Na svoji koži lahko uporabite tudi naravne kreme, ki vsebujejo kofein, ki bo prav tako učvrstil kožo.

6. Telo lahko preoblikujete tudi z masažo

Masaža se pri boju proti celulitu naravnost odlično izkaže. Pospešuje prekrvavitev, delovanje limfnega sistema in mikrocirkulacijo podkožnega tkiva. Z masažo se zmehčajo tudi celulitni vozli, s tem pa se maščobe lažje razgradijo in izločijo iz telesa.

7. Na pomoč pokličite Linea Snello!

Ste vse te metode že preizkusili, pa vam žal niso ustrezno pomagale? Potem vam svetujemo, da se obrnete na strokovno pomoč. V Centrih Linea Snella so na voljo številni programi za preoblikovanje telesa in odpravo celulita, zato vam bodo znali ustrezno priskočiti na pomoč, le naročite se na posvet.

Naročnik oglasa: Linea Snella

Komentarji uporabnikov
Tagi