Gradnja manjkajočega dela obvoznice v Mengšu poteka po pričakovanih planih

Gradnja manjkajočega dela obvoznice v občini Mengeš poteka s predvidenim planom, po pričakovanju pa naj bi bila dela zaključena v oktobru, ko bo obvoznica tudi uradno odprta. Zaključen je rondo v Topolah, prav tako je urejeno avtobusno postajališče, zato se ponovnih zapor ne načrtuje. 

Za gradnjo manjkajočega dela obvoznice v občini Mengeš je bila izbrana Gorenjska gradbena družba, d.d., kjer so že ob začetku gradnje povedali, da bodo dela zaključena pred načrtovanim rokom, predvidoma oktobra. Dela na gradbišču potekajo tekoče, skladno s predvidenim planom, kar je ob ogledu gradbišča potrdil tudi župan Občine Mengeš Franc Jerič, ki je dejal, da bo takrat obvoznica tudi uradno odprta.

Zaključen je rondo v Topolah, prav tako je urejeno avtobusno postajališče, zato se ponovnih zapor ne načrtuje. Sedaj se nadaljuje z urejanjem komunalnih vodov na drugem delu trase, ki jo bodo v drugi polovici avgusta in septembra tudi preplastili. Nato se bo začelo s finimi deli, ki bodo predvidoma zaključena v enem mesecu. Na dogovorjenih odsekih se bodo zgradile protihrupne ograje in drugi ukrepi, ki bodo zagotavljali varnost udeležencem v cestnem prometu, tako za voznike kot za prebivalce območja. Ves čas gradnje manjkajočega dela obvoznice sodelujejo tudi s prebivalci na trasi, saj so skupaj našli že nekaj ustreznih rešitev.

Groba dela bodo po besedah Stanislava Remica, direktorja Gorenjske gradbene družbe, d.d. zaključena konec avgusta oziroma v začetku septembra: »V nadaljevanju bodo, približno en mesec, potekala še fina dela. Nato bo cestišče in potrebno dokumentacijo pregledala pristojna komisija, ki bo dala zeleno luč za odprtje ceste.«

Miha Ulčar; Foto: Občina Mengeš

Tagi