Županja Lukovice mag. Olga Vrankar sprejela dobrodelnega kolesarja Matjaža Hribljana

V četrtek zvečer, 28. julija 2022, je županja Občine Lukovica mag. Olga Vrankar sprejela kolesarja Matjaža Hribljana, ki je na poti 13 dnevnega kolesarskega dobrodelnega projekta “212 občin”.

Namen Matjaževega kolesarjenja je ozaveščanje o amiotrofični lateralni sklerozi – ALS obolenju, hitro napredujočemu nevrološkemu obolenju, ki zaenkrat še ni ozdravljivo. Obenem z dobrodelnim kolesarskim projektom želi zbrati dodatna sredstva za bolnike, ki se spopadajo s to boleznijo. Vsi, ki bi želeli donirati 5 EUR, to lahko storite v času akcije, in sicer s poslanim SMS sporočilom: ALS5 na 1919. S svojim kolesarskim podvigom je pričel 19. julija v Cerknici zaključil pa jo bo predvidoma 31. julija v Postojni.

Matjaž se je ustavil tudi v občini Lukovica, kjer ga je pred občinsko stavbo sprejela županja mag. Olga Vrankar, ki se mu je zahvalila za obisk, pohvalila njegov dobrodelni projekt in mu zaželela srečno pot do zastavljenega cilja.

Matjaževa zastavljena pot je dolga 2576 km s kar 30.000 m višinske razlike in si jo lahko ogledate na povezavi: https://bit.ly/212_obcin_trasa. Na poti pa ga lahko spremljamo s prenosi v živo preko povezave: https://www.twitch.tv/matjazh2. Več o sami akciji pa si lahko preberete na www.drustvo-distrofikov.si in FB strani Dobrodelni projekt “212 OBČIN”.

Miha Ulčar; Foto: Občina Lukovica

 

Tagi