Župan sprejel odlične domžalske športnike

Župan Občine Domžale Toni Dragar je v ponedeljek, 16. junija 2014, pripravil sprejem za izjemne domžalske športnike, ki so v zadnjem obdobju dosegli vidne rezultate tako na svetovnem kot tudi na državnem nivoju. Župan je tako čestital gimnastičarki Saši Golob, ekipi ŽNK Radomlje U-15, kickboksarju Marjanu Bolharju in ekipi NK Domžale U-17 in U19.

Gimnastičarka Saša Golob je pred kratkim v dvorani Tivoli dosegla svojo prvo zmago v svetovnem pokalu in tako po več drugih in več tretjih mestih končno stopila na najvišjo stopničko. Apetiti so tako vedno višji, saj bodo kmalu na vrsti olimpijske igre v Riu de Janeiru. »Trenutno v skupnem seštevku svetovnega pokala na parterju vodim in želim si, da bi to mesto obdržala,« nam je povedala Saša, ki nas bo s svojo pozitivno energijo in nasmejanim obrazom prav gotovo še naprej navduševala.

Marjan Bolhar, sicer profesionalni gasilec, je zmagal na ameriškem prvenstvu odprtega tipa, ki je bil tako namenjen tekmovalcem z vsega sveta. Marjan se tako kot edini Evropejec, ki mu je uspelo zmagati na tem prvenstvu, že nadeja velikega uspeha na Evropskem prvenstvu, ki b leto potekalo v Mariboru.

Ekipa ženskega nogometnega kluba Radomlje (U15) je na finalnem turnirju premagala pomursko ekipo in tako ob svoji še ne dolgoletni tradiciji dosegla enkraten uspeh. Temu uspehu so se z nastopom v finalu Pokala Slovenije pridružila še dekleta do 17 let kar le nakazuje na to, da so tako treningi, kot tudi razvoj in organizacija na pravi poti. Dekleta so tudi prva generacija iz radomeljske ženske nogometne šole, ki je dosegla tako velik uspeh. Uroš Juračič je čestital NK Domžale ob njihovih uspehih in dejal, da tako rezultatsko, kot tudi organizacijsko dokazujejo, da sodijo takoj za NK Maribor, izpostavil pa je tudi odličen odnos in pomoč NK Domžale, ki so jo nudili pri organizacijskih zadevah. »Vsi so priskočili na pomoč in nam pomagali tam, kjer smo le-to
potrebovali,«
je dejal Uroš Juračič, sicer predsednik kluba. Glavni trener U15 in vodja mladinskega pogona, v največji meri zaslužen za uspeh naših deklet pa je Peter Kristan.

Da pa bi bila mera športnih uspehov mladih Domžalčanov še bolj polna, so poskrbeli mladinci in kadeti nogometnega kluba Domžale, ki so osvojili naslov državnih prvakov. Gre za največji dosežek v zgodovini kluba, saj jim je prvič uspelo osvojiti naslov državnega prvaka tako v mladinski, kot tudi v kadetski ekipi. Slednja je naslov tudi ubranila, kar je seveda pogosto zaradi pritiska na ekipo še toliko težje. »Trudili se bomo, da bi nivo našega igranja le še nadgrajevali,« je dejal Dejan Dončić, vodja MNC NK Domžale, ki v svoje igralce verjame in se zaveda njihove kakovosti, motivacije in želje po doseganju najboljših rezultatov. Za zgodovinskim uspehom pa ponosno stoji trener Darko Birjukov, ki ima seveda opravka z izjemno generacijo nogometašev. Darko je eden redkih trenerjev z zmago tako v mladinski, kot tudi v članski ekipi. Le NK Nova Gorica je do sedaj v isti sezoni uspelo zmagati tako pri U17, kot tudi pri U19. Čestitke s strani župana sta prejela Matic Zupanc, kapetan U19 in Jan Repas, kapetan U17. Sprejema pri županu pa se je udeležil tudi športni direktor NK Domžale, Matej Oražem, ki je na začetku najprej pohvalil ženski nogometni uspeh in izrazil veliko zadovoljstvo, da imajo prav Domžale takšno kvalitetno ekipo, kot je ekipa ŽNK Radomlje.

Župan, Toni Dragar, je že v uvodu pohvalil vse prisotne športnike in dejal, da Občina Domžale v okviru Slovenije sodi v sam športni vrh. »Imamo uspešne individualne športnike, kot tudi ekipne in vesel sem, da toliko vlagamo v mlajše generacije. Uspešno delujejo tudi vsa športna društva, ki le še dodajo k promociji naše občine,« je dejal Dragar in poudaril, da je vsekakor vedno potrebno poudariti, da za uspešnimi športniki vedno stojijo starši, strokovni kadri in posamezniki sami. »Vesel sem, da je toliko mladih aktivnih, čeprav bi si želel, da bi se s športom ukvarjal prav vsak mladenič ali mladenka. Vedno vas bom z veseljem spremljal in upam, da vam bo naša občina še vnaprej lahko pomagala v okviru najboljših možnosti,« še doda Dragar.

Vsem športnikom še enkrat čestitamo ob njihovem uspehu in jim seveda želimo veliko uspeha še vnaprej.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi