Župan poklonil pianino učencem OŠ Roje

Občina Domžale je pred časom prejela v dar prekrasno darilo – pianino. Župan Občine Domžale, Toni Dragar se je odločil, da bo podaril pianino Osnovni šoli Roje, zato je včeraj, 3. oktobra 2012, obiskal učenke in učence in jim ga predal.

Vir: Občina Domžale (www.domzale.si)

Dogodek so slavnostno popestrili otroci s pesmijo Sončna ob spremljavi dveh priznanih glasbenikov Glasbene akademije; na pianinu je zaigral Uroš Pele, študent 2. letnika Glasbene akademije in Alojz Kohta, profesor na trobenti. Navzoče sta očarala tudi z dvema prijetnima skladbama, Beneški karneval za trobento in klavir ter Zemlja pleše, Mojmirja Sepeta.

Župan je Marjanco Bogataj, ravnateljico Osnovne šole Roje, učiteljice, učitelje in učenke ter učence lepo pozdravil in jim povedal, da je vsak njegov obisk v tej šoli zelo prijeten, zato se vedno rad vrača. Zahvalil se jim je za tako lepo uvodno predstavitev in topel sprejem. Izrazil je tudi iskrene pohvale donatorju, ki želi ostati neimenovan, in ki je otrokom s poklonjenim pianinom narisal smeh na obraz.

»Po posvetovanju z vašo ravnateljico sem se odločil, da pianino poklonim prav vaši šoli in upam, da vam bo pianino dobro služil v okviru vašega vzgojno-izobraževalnega procesa. Pianino podarjam v imenu donatorja. Vesel sem, da ste s takim veseljem sprejeli naš poklon. Naj vas še mnoga leta spominja na naše srečanje« je povedal župan, Toni Dragar. Marjanca Bogataj, ravnateljica Osnovne šole Roje, se je županu na koncu lepo zahvalila za prejeto darilo in prijaznost.

Tagi