Župan enoti prve pomoči PGD Vir predal v uporabo zunanji avtomatski defibrilator

Župan Toni Dragar je enoti prve pomoči PGD Vir predal v uporabo zunanji avtomatski defibrilator. Gre za računalniško vodeno napravo za pomoč pri oživljanju, ki sama prepozna ritem srčnega zastoja in nas z govornimi in vizualnimi navodili vodi skozi temeljne postopke oživljanja ter po potrebi sproži sunek električnega toka.

»Ker imamo na območju naše občine kar nekaj krajev bolj oddaljenih od središča mesta, želimo tudi v teh krajih vzpostaviti kakovosten sistem nudenja prve pomoči«, je dejal župan Toni Dragar, ki je v ta namen ekipi prve pomoči PGD Vir v uporabo predal zunanji avtomatski defibrilator, saj enota za prvo pomoč PGD Vir v občinskem sistemu zaščite in reševanja, že več kot 10 let, opravlja naloge prve pomoči. Poleg enote prve pomoči PGD Vir, sta tudi enoti prve pomoči PGD Studenec in PGD Dob prejeli v uporabo defibrilator, ki se bo uporabljal pri nudenju prve pomoči. V teh enotah opravljajo delo strokovno usposobljene ekipe.

Župan, Toni Dragar je v družbi podžupanje, mag. Renate Kosec in namestnika predsednika Civilne zaščite Občine Domžale, Petra Gubanca, defibrilator predal predstavniku prve pomoči PGD Vir, Damirju Pircu.

Celotna ekipa se je darila Občine Domžale zelo razveselila in hkrati zahvalila za posluh, ki ga občina namenja gasilcem in ostalim enotam Civilne zaščite Občine Domžale.

Avtor: Miha Ulčar: Foto: Občina Domžale
Tagi