Zdenka Katkič prejemnica plakete OKS-ZŠZ za dolgoletno delo v športu

17. in 18. oktobra 2022, so v Grand hotelu Union v Ljubljani potekali dnevi OKS-ZŠZ, na katerem so v družbi članic, predstavnikov države in lokalnih skupnosti, športnikov ter ostalih udeležencev razvijali pogovore ter oblikovali poglede na prihodnost športa v Sloveniji. Na večerni slovesnosti so ob 30 obletnici slovenskega olimpijskega gibanja podelili tudi častne listine in plakete OKS-ZŠZ. Med prejemnicami nagrad je bila tudi Zdenka Katkič, predsednica Društva Šola zdravja, ki je za dolgoletno delo v športu prejela plaketo OKS-SŠZ.

Zdenka Katkič s svojo zagnanostjo in predanim delom od samih začetkov skrbi, da se oranžna zgodba po Sloveniji širi kot plamen. Je soustanoviteljica in dolgoletna predsednica Društva Šola zdravja, ki ima sedež v Domžalah, deluje pa na nacionalni ravni, saj njihova oranžna zgodba iz dneva v dan, iz tedna v teden in iz meseca v mesec prodira v nove kraje širom po Sloveniji. Društvo Šola zdravja je najbolj prepoznavo po jutranji telovadbi, ki poteka po metodi tisoč gibov. Vsak dan pa po tej metodi na številnih lokacijah po vsej Sloveniji telovadi več tisoč ljudi.

Več o Zdenki Katkič in njenemu delu si lahko preberete v intervjuju, ki smo ga na našem portalu objavili decembra 2019.

Prepričani smo, da je šla nagrada OKS-ZŠZ v prave roke, saj je Zdenka pravi motor njihove organizacije, ki je v malo več kot desetletju na področju rekreacije in zdravja starostnikov naredilo velik pozitiven premik. Čestitke za prejeto nagrado!

Miha Ulčar; Foto: OKS

 

Tagi