Z domžalske tržnice: Velikonočno voščilo Ivanke Brodar z družino

Že v zgodnjih jutranjih urah na velikonočno soboto se je precej kupcev podalo na domžalsko tržnico, kjer na stojnicah svoje blago ponujajo številne kmetije in mesarije iz okolice Domžal in tudi iz štajerske, gorenjske in bovške regije. Ponudba pred velikonočnimi prazniki je še bolj pestra, kot ob navadnih dneh. Tako na stojnicah poleg zelenjave najdete tudi polno mesnih dobrot, najbolj zaželene v tem času pa so šunke in seveda velikonočne potice.

Za potice je kot vedno poskrbela Ivanka Brodar, 87 letna »pekarca«, ki že polnih šestdeset let peče potice ter cvre odlične krofe in flancate, na velikonočno soboto pa je bila na stojnici prisotna tudi sama. Njihova stojnica se tokrat šibi pod težo krofov in raznoraznih potic, ki so jih po predhodnem naročilu njihovim zvestim strankam spekle pridne roke Ivanke, njene hčerke in dveh vnukinj, ki pridno stopajo po maminih in babičinih stopinjah.

Ivanka Brodar je za naš portal povedala, da so pekli včerajšnji cel dan in celo noč, je pa zelo vesela, da tudi vnukinji stopata po njenih stopinjah, saj s tem nadaljujejo tradicijo pečenja in cvrtja raznoraznih dobrot, s tem pa nadaljujejo skrivnosti receptov, ki jih Ivanka predaja na hčerko in vnukinje. Že veliko njihovih odjemalcev je Ivanko vprašalo za skrivnostni recept najboljših potic daleč naokoli. Ivanka pa jim vedno odgovori, da za izdelavo ne potrebuje recepta ampak samo »roko«. Z roko najbolje ve, kaj je ščepec in kakšna je količina z občutkom »na roko«. Ta občutek pa je seveda njenih šestdeset let dela.

Ivanka s hčerko in vnukinjama pod blagovno znamko “Ivankini krofi” vsem odjemalcem in ljudem dobre volje želijo vesele velikonočne praznike, prav tako si želijo še nadaljnjega sodelovanja z vsemi njihovimi strankami, saj se tradicija kvalitetnih dobrot veselo prenaša s skrivnostnimi recepti na mlajšo generacijo.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi