V Mercatorjevi akciji Radi delamo dobro donacijo prejeli domžalski gasilci

Z namenom vračanja dobrega v lokalno okolje, v katerem deluje, je Mercator lani začel z izvajanjem projekta Radi delamo dobro. Gre za projekt s katerim Mercator ob pomoči svojih kupcev razdeli donacijo zmagovalnim društvom, ki sodelujejo v akciji. Cilj akcije je povezati lokalno okolje ter kraju prinesti konkretno izboljšavo.

V izbranih Mercatorjevih trgovinah po celi Sloveniji so potekala posebna glasovanja, kjer Mercator ob pomoči kupcev zmagovalnim društvom, ki sodelujejo v akciji, podelil donacijo. V izbranih trgovinah so kupci ob vsakem nakupu prejeli poseben žeton, s katerim so lahko oddali svoj glas podpore enemu izmed treh predlaganih kandidatov za prejem donacije.

Med izbranimi trgovinami je bila tudi prenovljena Mercatorjeva prodajalna Market, ki se nahaja v centru Domžal. Predlagani kandidati za glasovanje so bili: PGD Domžale-mesto, Medobčinsko društvo invalidov Domžale in Medgeneracijsko društvo Jesenski cvet Domžale. Kupci so mesec dni žetone oddajali v posebne glasovalne skrinjice, ki so bile nameščene v tej prodajalni.

V soboto, 24. maja 2014, je pred Mercatorjevo prodajalno Market v Domžalah poslovodkinja prodajalne Marija Slemc, predsednici PGD Domžale-mesto Sonji Pavlišič, predala simbolični bon, saj je omenjeno društvo v dobrodelni akciji Radi delamo dobro prejelo največ žetonov in je zato prejelo donacijo v višini 1.000 EUR. Nagrajeni pa sta bili tudi preostali dve sodelujoči društvi. Druga uvrščeno društvo je dobilo darilno kartico v vrednosti 40 evrov in tretje uvrščeno društvo darilno kartico v vrednosti 20 evrov.

Kot je povedala Marija Slemc je akcija v njihovi prodajalni potekala od 16. aprila do 16. maja 2014, in bila med kupci zelo dobro sprejeta. Skupaj se je v vseh treh skrinjicah nabralo 24.082 žetonov. Največ, 12.256 žetonov je prejelo PGD Domžale-mesto, sledi Medobčinsko društvo invalidov Domžale (7.991 žetonov) in Medgeneracijsko društvo Jesenski cvet Domžale (3.735 žetonov).

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Simona Pivar
Tagi