V Domžalah bo ponovno zadišalo po morju

Po nekajmesečnem zimskem spanju se ta vikend v Domžale ponovno vrača Ribič, ki bo ponovno ob petkih in sobotah poskrbel, da bo na domžalski tržnici dišalo po morju. In to po tistem pristnem Jadranskem morju. Pomlad namreč že trka na vrata, medtem pa so se iz zimskega spanja že prebudile ribe in tudi Ribič iz Izole.

Res je že čas, da v Domžalah ponovno zadiši po morju. Krvavic, pečenic in zelja smo se že preobjedli in sedaj je čas, da poskusimo morske dobrote, ki bodo kar same prišle v Domžale. Obenem pa bo to tudi priložnost, da obujamo spomine na pretekli dopust ob morju ter hkrati kujemo načrte za prihajajoči poletni dopust, ki bo tukaj zelo kmalu. Do takrat pa bosta vsak vikend Edo in kuharski mojster Vili poskrbela, da bo v Domžalah fejst dišalo po morju.

Istočasno se na večnamensko ploščad pri domžalski tržnici že to soboto vračajo tradicionalne prireditve poimenovane Dobrodošli v Domžalah, ko se bodo na dobrih štirinajst dni s svojo kulinariko, običaji, glasbo in še marsičem, predstavljale različne slovenske pokrajine. Prvi bodo letos led prebili iz Republike Prlekije. Saj poznate, meso iz tunke, prekmursko gibanico in še marsikaj za razvajanje želodčka. Skratka na domžalski tržnici se bo ponovno dogajalo.

Kako je bilo lani, ko je Domžale obiskala Republika Prlekija, si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Tagi