Uspešno gostovanje Godbe Domžale v Španiji

Odkar je Godba Domžale postala vešča show programa (figurativno gibanje) dobiva veliko ponudb z evropskih festivalov. Tako se je ravnokar vrnila že s tretjega mednarodnega festivala v nekaj letih, s festivala Magdalena v Španiji. V družbi japonske, belgijske, švicarske, avstrijske in češke godbe so ponosno zastopali domžalske in slovenske barve. 

V petih dneh bivanja v mestu Castellon so kar osemkrat sodelovali na velikih povorkah, kjer jih je vse skupaj spremljalo več kot 50.000 ljudi. Res neverjetna pozornost prebivalcev sredozemskega mesta med Barcelono in Valencio, ki so festival Magdalena vzeli kot svoj osrednji praznik. Na zabave polnih ulicah je bilo videti kostumske stvaritve, folklorne skupine in zelo raznolike glasbene zasedbe otrok in odraslih iz celega sveta. Znotraj te pisane mešanice sodelujočih so se predstavile tudi domžalske godbenice in godbeniki. Kot sta nam povedala predsednica Ana Ivanšek in dirigent Damjan Tomažin, je za njimi zelo doživetih pet dni, v katerih je bilo veliko resnega nastopanja, nekaj pa tudi zabave in neprecenljivega druženja, ki je člane Godbe Domžale še bolj povezalo. Gre tudi za neprecenljivo izkušnjo opazovanja drugih orkestrov sveta, ki imajo v svojih nastopih ravno tako veliko izdelanega show programa.

Organizatorji festivala in agencija, ki Godbo Domžale zastopa v tujini, so bili z njihovimi nastopi izredno zadovoljni, tako da tokratna Španija zagotovo ni bila njihovo zadnje gostovanje.

Godba Domžale bo še z večjo motivacijo nadaljevala z vadbo show programa in obljublja, da bo tudi njihov samostojni koncert 20. maja nekaj posebnega.

Avtor: Godba Domžale; Foto: Godba Domžale
Tagi