Tudi z rekreacijo lahko pomagamo

17. februarja 2013 smo se podali na dobrodelni pohod s Pristanom pod geslom: Tudi z rekreacijo lahko pomagamo. Zbor smo imeli pred Restavracijo Pristan na Viru med 8. In 9. uro. Startnina je bila 10 eurov, marsikdo pa je primaknil več. Glavni organizator Miran Lovšin nas je pričakal in nas vse lepo pozdravil. Vsak, ki je hotel, je dobil v epruveti kaj močnejšega za bacile potolčt, kot je dejal eden od udeležencev. Zelo lepa in domiselna dobrodošlica. Že od daleč nas je vabila harmonika. Vsak, ki je šel mimo je vedel, da se nekaj velikega dogaja. Namen zbranih sredstev je bila za pomoč ogroženim družinam iz Domžal in okolice pri premagovanju socialnih stisk.

Malo po 9.00 uri nas je preko 200 pohodnikov krenilo izpred Restavracije Pristan na Viru. Pot se je začela na parkirišču restavracije Pristan, nato nas je vodila čez Podrečje do Postovke. Tam smo se zatekli v varno zavetje gozda na Postovki in se na plano spet pojavili na drugi strani pri podhodu pod avtocesto. Nato smo se podali čez Gorjušo in se pri gradu Krumperk obrnili desno v gozd. Čez gozd smo naredili precejšen ovinek, nekje na tem delu nas je čakalo okrepčilo, razlegel se je zvok harmonike. Polnjeni rogljiči in žepki ter vroč čaj in kuhanček nam je dal moči, da smo zmogli do Tabora nad Ihanom. Podali smo se do cerkve Sv. Kunigunde, kjer smo veselo pokramljali. Od tu nas je do cilja ločila le še dobra tretjina poti. Čez Križentavro nas je pot nazadnje pripeljala na cilj pri Vaških boysih, kjer smo se v ogrevanem šotoru ob živi glasbi po naporni poti okrepčali z golažem ali zelenjavno enolončnico. Pot ni bila zahtevna, dolga je cca 10 km, vzpetine in grički nanesejo približno 300 metrov višinske razlike. Mi smo jo zmogli v slabih treh urah z postanki na vsaki točki.

Glavni organizator dobrodelnega pohoda Miran Lovšin

Po okrepčilu je Miran Lovšin predal ga. Vlasti Nussdorfer z Belega obroča ček, na katerem je bil napisan znesek današnje dobrodelne akcije. Znesek smo prispevali vsi, tako pohodniki kakor tudi številni sponzorji. Nabralo se je za 4.415,00 eurov. Kot je povedala ga. Nussdorferjeva ni verjela, da je v bogati občini, kot so Domžale, kaj pomoči potrebnih. Pa se jih je našlo 13 družin, koliko pa je še takih, ki niso zaprosili pomoči pri Belem obroču, se ne ve. Je pa ga. Nussdorfer bila zelo vesela tako velikega zneska, saj kot je rekla, so dosti odmevnejše dobrodelne prireditve pa ne dobijo marsikje petine tega zneska.

Z dobrodelnim pohodom so skupaj zbrali 4.415,00 €

Bil je enkraten, prijeten dan, po katerem smo lahko zvečer rekli: »Končno sem naredil nekaj zdravega za svoje telo, nekaj dobrega za pomoči potrebne, pa še lušno je bilo.«

HVALA VSEM ZA PRISPEVKE, OKREPČILO IN DOBRO VOLJO, KI SMO JE BILI DELEŽNI VES DAN.

 


 

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi