Šola in šport z roko v roki – Športni park Domžale napolnili dijaki Srednje šole Domžale

V sodobnem svetu je pomen rekreacije in zdravega načina življenja vse pomembnejši. Tudi v Sloveniji raziskave kažejo, da se otroci premalo gibajo, se posledično ubadajo s prekomerno telesno težo in so motorično premalo razviti. Tega se v Domžalah zelo dobro zavedajo, zato je Srednja šola Domžale na pobudo Nogometnega kluba Domžale k sodelovanju privabila še sedem okoliških klubov in Občino Domžale ter za svoje dijake pripravila veliko šolsko športno tekmovanje, ki je potekala danes v Športnem parku v Domžalah.

»Srednja šola Domžale na vsakem koraku spodbuja svoje dijake k ukvarjanju s športom. Vodstvo šole so razvoj in uspehi največjih klubov v občini spodbudili, da je pripravilo poseben program za dijake, ki v svojih starostnih kategorijah trenirajo na najvišji ravni. Poglobljeno sodelovanje z okoliškimi klubi, ki se ponašajo z odličnimi mladinskimi šolami, je poskrbelo, da ima trenutno od 645 dijakov kar 190 status športnika«, pravijo na Srednji šoli Domžale. Največ dijakov se jih ukvarja z nogometom in sicer 42 v Nogometnem klubu Domžale in 8 v Nogometnem klubu Radomlje. Zaradi odhoda treh nogometašev NK Domžale v tujino, so slednjim omogočili opravljanje izobraževalnega programa na daljavo. Za nogometaši sledijo košarkarji, ki v večini vadijo v Košarkarskemu klubu Helios (40 dijakov) in atleti, ki vadijo pod okriljem Atletskega kluba Domžale (6).

Kako močno je šport zasidran v zavest dijakov Srednje šole Domžale, priča tudi število prijav posameznih oddelkov na šolsko tekmovanje. V nogometu se je pomerilo kar 25 oddelkov, vlečenju vrvi 21, košarki 17 in v ameriškemu nogometu 12. V individualnih športih se je v teku preizkusilo 40 dijakov, v šahu 24, v plesu 14 in v tenisu 12. Skupaj je bilo aktivnih kar 350 dijakov, ki so tekmovali pod nadzorom trenerjev Nogometnega kluba Domžale, Košarkarskega kluba Helios Domžale, TIGERS Domžale, Atletskega kluba Domžale, Teniškega kluba Domžale, Plesnega kluba Miki Domžale, Plesnega društva Bolero Domžale in Šahovskega društva Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Mateja Štrajhar (Kamniške novice)
Tagi