Slavnostni podpis listine o sodelovanju domžalske in tolminske Civilne zaščite

V prostorih Občine Domžale je v četrtek, 5. marca 2015, potekal slavnostni podpis listine o sodelovanju Štabov Civilne zaščite Občine Domžale in Občine Tolmin. Listino o sodelovanju sta podpisala župana Občin Domžale in Tolmina, Toni Dragar in Uroš Brežan ter poveljnika domžalske in tolminske Civilne zaščite, Marko Žagar in Jože Dakskobler. Slavnostnega podpisa so se udeležili tudi ožji člani vodstva obeh štabov.

Po besedah obeh županov so s podpisom listine še formalno obeležili izredno dobro dosedanje sedemletno sodelovanje med obema civilnima zaščitama. Kljub različni specifiki občin je dosedanje sodelovanje potekalo izredno dobro. Tako sodelujejo na različnih vajah, srečanjih, med seboj pa si izmenjujejo različne izkušnje s področja zaščite in reševanja. Prav tako si občini oziroma oba štaba civilne zaščite med seboj priskočita na pomoč v naravnih ali hujših nesrečah.

Po podpisu listine o sodelovanju so vsi prisotni še povedali, da si tudi v prihodnosti želijo dobrega medsebojnega sodelovanja. Obe delegaciji sta se nato v Centru požarne varnosti udeležili še slovesnosti ob svetovnem dnevu civilne zaščite, ki ga obeležujemo 1. marca.

Več o slovesnosti ob svetovnem dnevu civilne zaščite pa v naslednjem prispevku.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi