Poučna okoljska pot Blata Mlake pri Radomljah tekmuje za najboljšo tematsko pot v letu 2015

Poučna okoljska pot Blata Mlake pri Radomljah tekmuje za najboljšo tematsko pot v letu 2015 V okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna, Turistična zveza Slovenije skupaj s partnerji – Zavodom za gozdove Slovenije in GIZ za pohodništvo in kolesarjenje že vrsto let organizira tekmovanje za najboljšo tematsko pot.

Udeleženci tekmovanja so lahko vse tematske poti v Sloveniji. Na natečaj jih lahko prijavijo posamezniki, lokalne skupnosti, organizacije, društva ipd., ki so skrbniki, upravljavci ali nosilci tematskih poti. Poti tekmujejo v vtisu in privlačnosti, upravljanju in vzdrževanju, vodenju in ponudbi, dostopnosti in varnosti ter sporočilnosti oz. interpretaciji posamezne poti. Tematske poti tekmujejo med seboj najprej regijsko, t.j. znotraj Območnih enot Zavoda za gozdove Slovenije, po ena najbolje ocenjena pot iz vsake od 14 regij pa tekmuje za laskavi naziv najlepše urejene tematske poti v Sloveniji v letu 2015.

Letos se s prijavo poti Poučna okoljska pot Blata Mlake pri Radomljah tekmovanja udeležuje tudi Občina Domžale.

Rezultate o izboru regijske naj tematske poti bodo posamezni regijski koordinatorji Zavodu za gozdove Slovenije sporočili do 15. avgusta. Med 25. avgustom 2015 in 10. septembrom 2015 bo na spletni strani www.turisticna-zveza.si potekalo spletno glasovanje za najboljšo tematsko pot v Sloveniji.

Namig za družinski izlet
Ne glede na izid tekmovanja vas vabimo, da v teh vročih dneh obiščete poučno pot, se ohladite ob vodi in spočijete med gostim zelenjem ter se spotoma naučite še kaj novega o naravi, ki se vam tu ponuja v vsej svoji lepoti. Vodnik in zloženko najdete tudi na spletni strani Občine Domžale: www.domzale.si pod rubriko/Kultura, šport in turizem, v tiskani obliki pa v prostorih Občine Domžale in v Knjižnici Domžale.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Občina Domžale
Tagi