Podpora prostovoljcem v Knjižnici Domžale

Knjižnica Domžale že dolgo sodeluje s številnimi prostovoljci, ki prispevajo svoj čas in znanje na različnih področjih. Ti predani posamezniki pomagajo pri izvajanju raznovrstnih aktivnosti, kot so branje in pripovedovanje zgodb ter pravljic, organiziranje ustvarjalnih delavnic in tečajev, vodenje bralnih krožkov ter animiranje različnih dogodkov. Njihova prisotnost in pomoč sta nepogrešljiva pri mnogih dejavnostih, ki bogatijo delovanje knjižnice in krepijo povezave z lokalno skupnostjo.

Ena izmed izjemno cenjenih prostovoljskih dejavnosti je tudi dostava knjig na dom. Prostovoljci s to storitvijo pomagajo bolnim, invalidom, mladim mamicam in vsem drugim, ki zaradi različnih okoliščin ne morejo sami obiskati knjižnice. Ta storitev omogoča, da so knjige dostopne vsem, ne glede na njihove fizične zmožnosti ali trenutne življenjske okoliščine.

Občina Domžale zelo podpira in spodbuja prostovoljsko delo. V začetku avgusta je županja mag. Renata Kosec storila še korak naprej pri zagotavljanju podpore prostovoljcem. Da bi bila dostava knjig na dom hitrejša in v poletnih dneh tudi bolj prijetna, je direktorici Knjižnice Domžale, mag. Barbari Zupanc Oberwalder, predala v uporabo kartico za sistem izposoje koles DBajk. Ta kartica omogoča prostovoljcem brezplačno uporabo domžalskega sistema izposoje koles DBajk, kar jim olajša dostop do uporabnikov knjižnice in izboljšuje učinkovitost njihovega dela.

Če vas zanima sodelovanje s Knjižnico Domžale kot prostovoljec/-ka in bi želeli prispevati k njenemu bogatemu programu, ste vabljeni, da se pridružite tej plemeniti dejavnosti. Za več informacij lahko pokličete na telefonsko številko 01 724 12 04 ali pišete na e-naslov: info@dom.sik.si. Vaša pomoč bo zelo dobrodošla, knjižnica pa bo bogatejša za nove ideje in energije.

Nina Orehek, foto: Občina Domžale

Tagi