PGD Študa pomoč pelje v Slavonijo

Tudi prostovoljni gasilci PGD Študa so se v preteklih dneh odločili, da začnejo z zbiranjem pomoči za prebivalce nekdanje skupne države, ki so jih prizadele katastrofalne poplave.

Idejni vodja akcije zbiranja pomoči v PGD Študa je bila Bojana Žugec. Hitro so ji priskočili na pomoč še ostali gasilci. Pomoč, ki so jo na zbirno mesto nosili Študljani pa tudi Domžalčani, so zbirali od srede, 21. do nedelje, 25. maja 2014. Nabralo se je nekaj ton vode in hrane, ter precej oblačil. V torek, 27. maja 2014, sta gasilca operativca Matevž Lipovšek in Borut Ernestl veselo nalagala blago v gasilski kombi, iz katerega sta predhodno odstranila sedeže. Nalagati je bilo potrebno pozorno, da so se zapolnile vse luknje.

Študljanskim gasilcem se bodo na poti s svojim kombijem in zbrano pomočjo pridružili tudi gasilci PGD Trzin. Obema kombijema bodo dodali tudi prikolici, kamor bodo naložili ustekleničeno vodo. Kot sta povedala Matevž in Borut, bosta kombija z dvočlansko posadko odpeljala v sredo, 28. maja 2014, zjutraj ob 8. uri. Pot jih bo vodila v Slavonijo, kjer jih bodo v vasi Pleternica z okoli 1.000 prebivalci, pričakali tamkajšnji gasilci, nato pa bodo pomoč odpeljali na poplavljena območja proti Slavonskemu Brodu ter naprej proti Požegi. Vmes bodo na teh poplavljenih območjih raztovarjali pakete pomoči tamkajšnjim prebivalcem. V Požegi pa se bodo podali na avtocesto ter nazaj proti domu, kamor bodo prispeli ponoči.

Gasilci iz PGD Študa se zahvaljujejo vsem, ki so po svojih močeh pomagali zbirati pomoč ter vsem, ki so pomoč tudi prinesli. Zahvala tudi Ložarjevim, ki so posodili viličarja, da so lahko raztovorili tri palete vode, ki jo je darovalo Javno podjetje Prodnik, d.o.o. da so lahko zapakirano vodo naložili na prikolice.

Poslovili smo se z gasilskim pozdravom NA POMOČ.  V teh težkih trenutkih te besede še kako pridejo do veljave.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi