Občina Domžale podaljšala certifikat Mladim prijazna občina

Občina Domžale je v sredo, 22. februarja 2023, podaljšala veljavnost certifikata Mladim prijazna občina za obdobje od leta 2022 do 2026.

Inštitut za mladinsko politiko je v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije podaljšal certifikat desetim občinam, med drugim tudi občini Domžale, ki prvič podaljšuje ta naziv. V prostorih muzeja novejše zgodovine v Cekinovem gradu v Ljubljani, je certifikat v imenu Občine prevzela direktorica Centra za mlade Domžale, Tinkara Koleša.

Certifikat je priznanje samoupravnim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe s področja vertikalnih in horizontalnih mladinskih politik. Tovrstni ukrepi so usmerjeni v integracijo vedno novih generacij mladih v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja.

Ccertifikat je v imenu Občine Domžale prevzela direktorica Centra za mlade Domžale, Tinkara Koleša.

Certifikat Mladim prijazna občina s štiriletno veljavnostjo se podeli lokalnim skupnostim, ki jih strokovna komisija prepozna kot mladim prijazne, ker uspešno izvajajo po vsaj en ukrep iz vseh prioritetnih področij mladinskih politik. Pri oceni uspešnosti izvajanja ukrepov je pomemben poudarek namenjen naslednjim področjem: načrtno obravnavanje področja mladine, participacija mladih, organiziranje mladih, informiranje mladih, zaposlovanje mladih, izobraževanje mladih, stanovanjska politika in mobilnost mladih.

S pridobitvijo certifikata Mladim prijazna občina se je Občina Domžale, ki se je pri svojem delu na področju mladih sicer že izkazala za uspešno, zavezala, da bo področje mladih še naprej sistemsko urejala in nivo učinkovitosti v štiriletnem obdobju dvignila oziroma ohranila.

Program sofinancira Urad Republike Slovenije za mladino.

Občina Domžale

Tagi