Občani Domžal ponovno v Arboretum Volčji Potok po nižji ceni!

Domžalski občani bodo imeli ponovno na voljo ugodnosti pri nakupu sezonskih vstopnic za Arboretum Volčji Potok

V začetku februarja smo na našem spletnem portalu objavili novico, da so domžalski občani začasno ostali brez subvencioniranih sezonskih vstopnic za Arboretum Volčji Potok, zaradi pravno-formalno spornega dokumenta. Danes smo izvedeli, da so uspeli urediti dokumente in tako bodo imeli domžalski občani spet na voljo sezonske vstopnice po nižji ceni.

Arboretum Volčji Potok je ena najbolj priljubljenih točk za vse, ki se želijo sprostiti in sprehoditi v naravi. Tukaj ne smemo pozabiti na seniorje, mlade starše in seveda tudi otroke, ki se imajo v parku neizmerno lepo. Park ne podpira le rekreacije občanov, ampak tudi kulturo, saj se tam odvije tudi veliko kulturnih dogodkov in razstav. Večinski del parka Arboretuma Volčji Potok sicer leži na območju kamniške občine, južni del pa pripada domžalski.

”Včeraj sta se sestala županja in direktor Arboretuma na temo ureditve zadeve v zadovoljstvo vseh. Na Občini Domžale je v pripravi pravna podlaga, ki bo omogočala izvedbo javnega razpisa za sofinanciranje letnih vstopnic po marčevski seji Občinskega sveta, tako da bodo formalnosti urejene predvidoma najkasneje v aprilu. Do takrat lahko občani več informacij glede nakupa letnih vstopnic dobijo na blagajni parka.

Kot smo že obveščali, je do neprijetne situacije prišlo zaradi zadržka Občine Domžale pri podpisu sporazuma z javnim zavodom Arboretum Volčji Potok za sofinanciranje letnih vstopnic. Občina Domžale je namreč subjekt javnega prava in ne more brez ustrezne pravne podlage nikomur nameniti proračunskih sredstev, ob pregledu sporazuma pa je bilo ugotovljeno, da z ustrezno pravno podlago žal ne razpolaga,” so nam povedali na Občini Domžale.

Od danes naprej domžalski občani za sezonsko vstopnico odštejete 35,00 € (odrasli) in 17,00 € (otroci). Vsi tisti, ki ste sezonsko vstopnico kupili po ne znižani ceni boste na dom prejeli obvestilo o načinu vračanja razlike v ceni.

Direktor Arboretuma Volčji Potok, Aleš Ocepek, je o ponovni vzpostavitvi ugodnosti pri nakupu sezonskih vstopnic zapisal:
”Spoštovani Domžalčani!

V veselje nam je, da smo se danes z občino Domžale in županjo mag. Renato Kosec sporazumeli o ponovni vzpostavitvi ugodnosti pri nakupu sezonskih vstopnic za Arboretum Volčji Potok.
Vsi Domžalčani, ki ste vstopnice kupili po ne znižani ceni boste dobili domov obvestilo o načinu vračanja razlike v ceni.

Hvala vsem za razumevanje, želimo vam veliko lepih trenutkov v našem in vašem Arboretumu!”.

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Arboretum Volčji Potok

Sorodna novica:

Domžalski občani začasno ostali brez subvencioniranih sezonskih vstopnic za Arboretum Volčji Potok

 

Tagi