Na obisku pri Homčanu Igorju Šarcu se je mudil Abraham

Da bo Igor Šarc iz Homca dobil zelo pomemben obisk in sicer, da ga bo obiskal sam presvetli Abraham, so mu na predvečer njegovega okroglega praznovanja prišli sporočit sorodniki, sosedje, prijatelji in gasilci, saj je Igor že od malih nog gasilec od glave do pete, pripravljen priskočiti na pomoč v vsakem trenutku. Seveda je bilo presenečenje, ki so ga pripravili zbrani, obarvano gasilsko, kot se za pravega gasilca spodobi.

Brez mlaja seveda ne gre, za kar so poskrbeli gasilci PGD Homec, saj je Igor Šarc že od malih nog aktiven član tega gasilskega društva. Med drugim je bil vrsto let poveljnik društva, danes pa je že drugi mandat podpoveljnik Gasilske zveze Domžale. Domačemu društvu Igor vedno priskoči na pomoč, še posebej pa skrbi za žensko tekmovalno desetino homškega gasilskega društva. S svojim znanjem in nasveti vedno poskrbi, da je ta na gasilskih tekmovanjih vedno med najboljšimi. Z družino živi v novem delu Homca, kjer sta si z ženo Maričko ustvarila dom, v zakonu pa sta se jima rodila sin Martin in hči Lucija. Seveda so v družini vsi gasilci, kar bi bilo že čudno, če ne bi bili. V Službo pa se Igor lahko odpravi kar v copatih, saj je zaposlen pri sosedu, v Ganvalizaciji Martinjak.

Na predvečeru njegovega praznovanja so ga seveda tudi zalili, gasilec in voda gresta skupaj z roko v roki. Skupaj s svojimi sosedi in prijatelji pa je moral zapeti tudi pesem. Sledila so tudi še nekatera presenečenja, izročili pa so mu tudi darila. Kot smo že omenili, sedaj pred njegovo hišo stoji velik mlaj, na njem pa je poleg znaka, da ima 50 let, obešena tudi gasilska cev. Da se ve, da je okroglih 50 dopolnil gasilec.

Čestitkam se Igorju ob njegovem jubileju pridružujemo tudi mi.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi