Mengeška godba prva na 22. tekmovanju godb Slovenije v zabavnem programu za Pokal Vinka Štrucla

V soboto, 11. novembra 2017, je v Ormožu potekalo 22. tekmovanje godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla. Na tekmovanju je letos nastopilo 10 slovenskih godb, prvo mesto  v tretji kategoriji – 41 prisotnih članov in več, je osvojila Mengeška godba.

Na 22. tekmovanju godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla je sodelovalo deset godb, ki so nastopile v treh kategorijah (PRVA kategorija – do vključno 34 prisotnih članov, DRUGA kategorija – od 35 do vključno 40 prisotnih članov in TRETJA kategorija – 41 prisotnih članov in več): Pihalni orkester Ormož – Glasbena šola Ormož, PGD Pihalna godba Lovrenc na Pohorju, Godba na pihala Središče ob Dravi, KD Pihalni orkester Ptuj, Pihalni orkester občine Šentilj – Paloma, Društvo pihalni orkester sv. Anton, Mestni pihalni orkester Škofja Loka, Kulturno društvo Pihalni orkester Izola, KD Mengeška godba, Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, in gasilski pihalni orkester Loče. Tekmovanje godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla je potekalo v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Občine Ormož in Glasbene šole Ormož.

Pred tekmovanjem so na Krečičevem trgu v Ormožu godbe nastopile na skupnem nastopu, nato pa so se posamezne godbe predstavile na tekmovanju v Športni dvorani na Hardeku. Mengeška godba si je z nastopom pod taktirko dirigenta Dimitrija Lederera, v tretji kategoriji priigrala Zlato plaketo in Pokal Vinka Štruclja. To pa pomeni, da imajo sedaj izvrstni mengeški godbeniki v svoji vitrini novo lovoriko.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KD Mengeška godba
Tagi