“Hvala za vaš trud!” – Zbrali za dobra dva kombija humanitarne pomoči za Ukrajino

Zaradi vojnih razmer, v katerih se je znašel ukrajinski narod, smo ljudje pokazali sočutje in solidarnost ter pomagamo po svojih najboljših močeh. Številne organizacije in posamezniki so se lotili zbiranja humanitarne pomoči, med njimi sta akcijo zbiranja humanitarne pomoči sprožila tudi Olesya Trofymchuk in Janez Meglič iz Kono-bara, ki se nahaja na Preserski cesti 11 v Srednjih Jaršah (AC Šubelj).

O akcijo smo poročali tudi na našem portalu, po besedah Janeza Megliča pa je bil odziv izredno velik, saj jim je uspelo zbrati približno za dva kombija humanitarne pomoči za Ukrajino. Janez in Olesya se vsem, ki so se odzvali na njuno akcijo, iz srca zahvaljujeta. Posebna zahvala gre tudi Avto centru Šubelj, kjer so jim brez oklevanja posodili kombi za dostavo pomoči na zbirališče v Ljubljano ter darovali različne potrebščine v minimalnem znesku 800 evrov.

Janez nam je še povedal, da sta z Olesyo trenutno prenehala z zbiranjem humanitarne pomoči. V kolikor se bosta ponovno odločila za zbiranje pomoči, pa bosta obvestila javnost. Humanitarno pomoč še vedno zbirajo v Ljubljani in sicer:

  • Perutnina Ptuj d.o.o., Letališka cesta 32a, 1000 Ljubljana (med 8. in 20. uro)
  • Podjetje Duol, Kamnik pod Krimom 142, 1352 Preserje (samo za večje donacije)

V kolikor bi kdo še želel pomagati in nima možnosti dostave pomoči v Ljubljano, lahko kontaktira Janeza in Olesyo na telefonsko številko 068-178-605. Pomoč bodo v njegovem imenu dostavili na pravo mesto.

V Kono-baru se vam iz srca zahvaljujejo za vaš trud!

Miha Ulčar; Foto: Kono-bar

Tagi