“Skupaj bomo zmagali” – Humanitarno pomoč za Ukrajino zbirajo tudi v Kono baru v Srednjih Jaršah

Po Sloveniji v teh dneh poteka množično zbiranje materialne in tudi denarne pomoči državljanom Ukrajine, ki so se znašli v težkih in vojnih razmerah. Humanitarno pomoč zbirajo tudi v Kono-baru v Srednjih Jaršah, ki se nahaja v stavbi Avtocentra Šubelj.

Zaradi trenutnih težkih in vojnih razmer, v katerem se je znašel Ukrajinski narod, jim prav pride vsaka pomoč. Akcijo zbiranja pomoči sta sprožila tudi Olesya Trofymchuk in Janez Meglič iz Kono-bara, ki se nahaja na Preserski cesti 11 v Srednjih Jaršah (AC Šubelj).

Olesya in Janez sta nam povedala, da je zaradi vojnega stanja veliko Ukrajincev ostalo brez strehe nad glavo ter nujnih življenjskih potrebščin. Da bi lahko preživeli, sta akcijo zbiranja humanitarne pomoči sprožila tudi sama. Vse dobre ljudi naprošata, da bi skupaj pomagali zbrati čim več osnovnih potrebščin, kot so: zdravila, medicinski pripomočki, paketi prve pomoči, oblačila za otroke, odeje, živila (konzerve, suha živila, otroška hrana) pitna voda, šotori, spalne vreče, blazine, higienski pripomočki, plenice, sveče, svetilke, telefoni, powerbanki, čelade, hrana za domače živali, plenice, spodnje perilo in nogavice, generatorji.

Vsa humanitarna sredstva se zbirajo v baru Kono-baru na Preserski cesti 11 v Srednjih Jaršah (AC Šubelj). Kontaktni telefon za pomoč: 068-178-605 (Olesya).

Pomoč zbirajo vsak dan (razen nedelje):

  • 6:30 – 18:30 (ponedeljek-petek)
  • 7:00 – 19:00 (sobota)

Vsa sredstva bodo odpeljana v Ljubljano na glavni sedež humanitarne organizacije v organizaciji Veleposlaništva Ukrajine v Sloveniji.

Olesya in Janez se vam najlepše zahvaljujeta za vašo pomoč in dodajata: “Skupaj bomo zmagali”.

Prva zbrana humanitarna sredstva bodo v Ljubljano odpeljana v petek 4. 3. 2022, okoli 19. ure ali v soboto 5. 3. 2022, okoli 12. ure. V kolikor bo dovolj interesa za pomoč, bodo humanitarna sredstva zbirali še celotni naslednji teden.

Miha Ulčar; Foto: Kono-bar

Tagi