Guinness World Records – največja matica na svetu sedaj tudi uradno v Komendi

V Komendi se od aprila 2020 nahaja največja matica na svetu, ki v širino meri nekaj več kot 4 metre in v višino kar 3,60 metra. Minule dni je ta matica dobila tudi uradni naziv “Guinness World Records”, največje matice na svetu, saj je podjetju Matica MB po mnogih dopisovanjih in priloženih dokazilih uspelo pridobiti certifikat in se tako vpisali v Guinessovo knjigo rekordov.

Največjo matica na svetu je ob svoji poslovni stavbi v PC Komenda postavilo podjetje Matica MB. Matica zastopa ime podjetja, hkrati pa simbolizira tudi želje podjetja po nenehni rasti in stremljenju k boljšemu. V času karantene so se na matico povzpeli legendarni Dunking Devils in naredili pravi šov, o čemer smo na našem portalu že pisali.

Največjo matico na svetu so prej imeli v Ameriki, nato pri podjetju Tisa Komerc v Bosni, zdaj pa je tudi uradno največja matica na svetu v Sloveniji.

V podjetju Matica MB ob vpisu v Guinessovo knjigo rekordov niso skrivali zadovoljstva ter povedali, da so s tem poskrbeli za še večjo prepoznavnost Slovenije v tujini.

Miha Ulčar; Foto: Matica MB

 

Tagi