Gasilke PGD Homec zbrale skoraj tono hrane

Ljudem včasih ni potrebno dvakrat reči, niti jim ni potrebno ponuditi skoraj ničesar, le malo čaja, domačega peciva in prijazno besedo, da se jim odpre srce. Gasilke PGD Homec smo v soboto in nedeljo ponudile malo, dobile pa veliko. Našemu vabilu na dobrodelno druženje ob pecivu in čaju se je odzvalo veliko dobrih ljudi, ki so nam pomagali z zbiranjem hrane za tiste družine, ki si jo težko privoščijo. 

Družili smo se v homškem gasilskem domu, kjer je bilo mogoče občutiti dobro voljo, slišati prijazno klepetanje, občasno pa tudi kakšno nostalgijo po pozabljeni vrsti hrane, ki je že dolgo nismo imeli na domačem jedilniku. Skupaj smo zbrali skoraj tono hrane, med njo pa je bilo ogromno sladkih priboljškov, ki jih bodo otroci decembra zagotovo zelo veseli.

Našega druženja so se udeležili tudi gasilci drugih prostovoljnih gasilskih društev, ves čas pa je bila z nami tudi vodja Anine zvezdice Kamnik Eva Cocej, ki je povedala: »Izredno sem ponosna na vse prostovoljne gasilce v Homcu, saj so s svojim delom pripomogli k pomoči mnogim družinam v stiski in jim s tem pričarali nasmeh na obraz. Vesela sem, da je čedalje več ljudi, ki se odzovejo in želijo pomagati.« Pozvala pa je tudi na akcijo organizacije, ki bo potekala od 25. novembra do konca decembra. Vso zbrano hrano bo Anina zvezdica Kamnik razdelila tistim, ki jo zares potrebujejo. 

Upale smo, da bomo skupaj polepšale praznični december drugim, ob koncu pa je bil zaradi odziva polepšan še naš november. Iskrena hvala vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali, mi pa obljubljamo, da se bomo še naprej trudili po svojih najboljših močeh.

Avtor: Lucija Šarc; Foto: Marta Trček, Eva Cocej
Tagi