FOTO/VIDEO: Mara in ljudske pevke: N`kol ni prepozn!

Mara in ljudske pevke so se v nedeljo, 13. decembra 2015, predstavile v finalni oddaji Slovenija ima talent in ponovno očarale s svojo preprostostjo in pozitivno energijo, s katero vsakodnevno navdušujejo ljudi okrog njih.

Ladove sošolke, za katere se govori, da so mu pomagale pri učenju v šoli, se goreče stiskale z njim na maturantskem plesu ter še in še, so ponovno navdušile celo Slovenijo in ponesle ljudsko pesem v naše domove.

Dekletom se je zavoljo prepoznavnosti popestril tudi vsakdan. Kot so dejale, jih oboževalci na cesti prosijo za avtograme, fotografiranje, vozniki jih pozdravljajo, skratka kot pravi mara: “Nuben’ga gmaha nimam več”.

Prepoznavnost, katere do sedaj niso bile vajene, pa jim v vsakdanu povzroča nemalo težav, tudi pri kuhanju, saj se je pripetilo, da se je zavoljo vseh čestitk in telefonskih klicev ješprenj kuhal več kot dve uri, pa še vedno niso bile prepričane, če so bile v njem vse sestavine.

Nekaj lepih besed o dekletih je spregovoril tudi domžalski župan, Toni Dragar:Vedno so prijazne, vedno na prireditvah, vedno naredijo “taprav štimung”, tako da so res v ponos našim Domžalam.”

Komentarji deklet o starosti in njihovem petju:

  • “Ko pojemo nas nič ne boli, ne čutimo let, zastop’š ti to!”
  • “To se nahraniš, ne rabiš tablet… jst jih ne rabim.”

Seveda pa poleg hrane za dušo dekleta skrbijo tudi za svoja telesa:

  • “Za vitalnost tut telovad’mo, se raztegujemo in to je to.”
  •  “Jst se samo z biciklom voz’m, ceu živlejne.”

Robert, Marin Sin:Značilnost moje mame je kolo in kadarkoli se ona usede nanj veš, da je tisti dan ne bo nazaj. Če pa jo nujno potrebuješ, moraš samo pozorno poslušati po Domžalah kje se smejijo in točno veš, da je Mara zraven.”

“Mara in ljudske pevke niso samo stare gospe, ki malo popevajo, so performerke. Ti sam’ poj pa bot šegava, ni treba kolesa delat pa prevalov pa salte, pros’m”, jih je s spodbudnimi besedami pospremil na oder Lado, dekleta pa so svoj nastop najavile z naslednjimi besedami:”Naš finalni nastop bo šegav, zabaven in resnica bo zapeta na šaljiv način. Pr’prav’te se, pr’hajamo Ladotove sošolke!”

Voditelja Vid in Pero sta pred nastopom posebej za dekleta pripravila najavno pesem:

“Ta Mara je prav zvita gospa,
še dob’r da je na talente pršla.
Je še-gava in prefrigana,
še svoje prjat’lce je prpelalalala.
O Lado pa za mizo sedi,
en velik nasmeh se na ustih blešči.
Saj ve, kaj bo, saj ve kaj sledi,
Ljudske pevke in Mara nam spet eno ušpičeee.”

Domžalčanke

Posted by Rado Jaka Pižem on Sunday, December 13, 2015

 

Sproščeno in v slogu profesionalnih glasbenic so Mara in ljudske pevke odpele in odplesale šaljivo in malo tragikomično ljudsko pesem Štala podrta, mi pa vam ponujamo prvo kitico zapete pesmi:

“Štala podrta, hiša podprta,
okna razbita, streha razkrita,
kam se obrnem en sam špetir,
vse že počasi jemlje hudir.”

Po končanem nastopu so dekleta prejela bučen aplavz gledalcev in čestitke vseh članov žirije, Mara pa je dejala za župana Domžal, Toni Dragarja, da če se bo slučajno ločil, da bo zagotovo zaradi punc, saj se vseskozi dobiva z njimi.

Žiranti niso skoparili s pohvalami in besedami:

Lado Bizovičar je v šali opozoril spremljevalne glasbenike in voditelja, naj se malo brzdajo in držijo primerno razdaljo do njegovih sošolk, nato pa pohvalil dekleta: “Sem zelo vesel, bile ste ljubke, duhovite in šegave ter odpele lepo pesem, katere nisem poznal, tako kot mnogi Slovenci mlajši od 100. Še posebej pa me veseli, da se vam je življenje vsaj malo spremenilo in upam da na zabavno plat. Želim vam še veliko lepih nastopov in uživajte.”

Branko je nadaljeval: “Njihove pesmi so vedno poučne, moramo jim zelo dobro prisluhnit, ker imajo globoka sporočila, upam pa, da te pesmi ne bo vzela davčna uprava za svojo himno.”

Ana Klašnja pesmi še ni poznala, dobila pa je odgovor na vprašanje, kaj počnejo, da so tako polne energije in sicer, da več pijejo, kot jejo: “Ponovno ste naredile nadgradnjo, prekosile ste same sebe, ponovno popestrile našo oddajo in dokazale, da nikoli ni prepozno da slediš svojim sanjam. Bravo!”

Metka je pohvalila celotno skupino in jim namenila lep poklon in pohvale.

Za konec je nekaj malega skrbi nad dekleti izrazil Lado: “Mene samo skrbi, da dekletom to ne bo stopilo v glavo in se bodo hotele po Domžalah voziti z limuzino in hoditi po rdečih preprogah. Morate biti pazljive, da vas pri rosnih 84-ih ne zanese in da vam slava ne stopi v glavo.” Vsekakor pozitiven nasvet, za katerega pa verjamemo, da se ga bodo dekleta še kako držale.

Slovenija je prvič v zgodovini šova “Slovenija ima talent” dobila zmagovalca plesalca. Z največ glasovi je slavil Jernej Kozan, ki si je s svojo izvirnostjo, marljivostjo in neverjetnim talentom prislužil največje število glasov gledalcev in bogato nagrado 50.000 evrov! Čestitke tudi vsem preostalim finalistom, še posebej pa domžalskemu ponosu, Mari in ljudskim pevkam ter hvala, ker ste nam lepšale nedeljske večere.

Nekaj utrinkov pred, med in po nastopu naših ljudskih pevk v oddaji SLOVENIJA IMA TALENT na POP TV. Bravo punce, ponosni…

Posted by Domžalec.si on Sunday, December 13, 2015

Avtor: Uroš Juračič; Foto: facebook, video: facebook
Tagi