Arboretum Volčji Potok sodeluje v projektu DOORS – Digitalni inkubator muzejev

Arboretum Volčji Potok, kot eden izmed 40 izbranih javnih zavodov iz EU, sodeluje v projektu DOORS – Digitalni inkubator muzejev. Ideja je narediti aplikacijo Digitalni vodič, s katerim bi otroke na zanimiv in zabaven način vodili po parku in jih poučevali o zanimivih dejstvih o parku in drevesih.

Projekt je sestavljen iz dveh faz. Trenutno je projekt v 1. fazi, ki je namenjena postavitvi strategije za trajnostno digitalno integracijo. V 2. fazo bo sprejetih 20 projektov.

Pilotna ideja je ustvariti e-vodnik parka z elementi igrifikacije in tako inovirati navaden sprehod po parku z orodji IKT, ki bodo obiskovalce usmerjala, informirala, vključevala, motivirala, zabavala in naredila njihov obisk poučen in nepozaben. E-vodnik parka bo pripovedoval zanimivosti o drevesih in grmovnicah. Zbirka bo predstavila tudi zgodbe o zgodovini parka, vključno z razlogom, zakaj park velja za pomembnega za Republiko Slovenijo.

Cilj projekta je ustvariti zabavno in poučno vsebino za družine, ki predstavljajo velik odstotek obiskovalcev parka. Izziv je sprejeti pristop, ki ustreza potrebam družin kot tudi trendom interpretacije/predstavitve kulturnih spomenikov. Da bi lahko načrtovali aplikacijo po meri potreb in želja vaših otrok in vas, dragi starši, bi potrebovali vašo pomoč, zato vas lepo prosimo, da odgovorite na vprašanja v anketi.

Anketa se nahaja na povezavi: URL ankete: https://www.1ka.si/a/567c5855

Arboretum Volčji Potok

 

Tagi