Čarobno mesto – To je tisto, kar je manjkalo v Domžalah

Čarobno mesto živi v vsem svojem sijaju, pa ne samo zaradi ponudbe in programa, ampak tudi zaradi druženja, ki je v teh prazničnih dneh več kot na mestu. Čas se je sedaj nekoliko ustavil, zato je prav, da ga čim bolj izkoristimo z najbližjimi in prijatelji. Če je pa to v Čarobnem mestu, je toliko bolj prijetno in pa tudi nepozabno. To je ugotovilo že veliko število obiskovalcev, ki se vedno znova radi vračajo na kraj domžalskega čarobnega dogajanja.

Sobotni večer je bil v Čarobnem mestu rezerviran za eno najboljših slovenskih pevk Alenko Godec, ki je skupaj s pianistom Miranom Juvanom pričarala odličen vokalni koncert, ki ga obiskovalci še dolgo ne bodo pozabili. Alenka je s svojim odličnim vokalom, voljo, energijo in nadstandardno interpretacijo njenih skladb poskrbela, da se je čas v Čarobnem mestu ustavil. Že pred večernim koncertom se je v Čarobnem mestu znašla Čarobna omara, ki je burila domišljijo najmlajšim obiskovalcem, ki jih je tokrat obiskal tudi hrošček Simon, maskota občine Domžale.

Kot boste lahko prebrali v nadaljevanju, smo tokrat med obiskovalci naredili anketo o njihovih vtisih glede domžalske novosti – Čarobnega mesta. Vsi od prvega do zadnjega so nam navdušeno zaupali, da pozdravljajo novost in da je to tisto, kar je manjkalo v Domžalah.

Čarobni večer s skupino Manouche

Čarobno mesto bo živelo še danes in jutri, potem pa bo zaprlo svoja vrata. Danes ob 20. uri bo za program skrbela skupina Manouche, ki je zagotovo ena najbolj energičnih skupin na slovenski glasbeni sceni. So izvirna mešanica stilov, ki so ga poimenovali ‘electro gipsy swing’. Njihova glasba se ponaša tudi s standardnimi džezovskimi tehnikami, zlasti z obema solističnima instrumentoma, kitaro in trobento. Kombinacija izjemne melodične glasbe s humornimi besedili, plesnimi ritmi in vrhunskimi glasbeniki je recept za uspeh. Njihov nastop vrača občinstvo v dvajseta in trideseta leta, ko so vladali zabava, ples in seveda odlična glasba! Dovolite torej, da vas Manouche povabijo na plesišče.

Glasbeni program je v sodelovanju z Občino Domžale pripravil Blunout klub, program pa vsak večer povezuje Robert Pečnik – Pečo. Se pravi, da je program pripravljen za vse generacije. V času Čarobnega mesta bo odprt tudi Slamnikarski muzej, kjer bo možen brezplačen ogled slamnikarskega muzeja in muzejske trgovine z darilno ponudbo.

Kaj so obiskovalci povedali o Čarobnem mestu

Mag. Renata Kosec, podžupanja Občine Domžale: “Iskreno povedano nisem pričakovala takšnega odziva, zato je to kar smo dosegli prvo leto, res nekaj čarobnega. Prepričana sem, da smo dosegli svoj namen, saj gre res za res butično in unikatno ponudbo, ki je ne ponuja vsako mesto. Domžale pa so to ponudile. V naslednjih letih bomo Čarobno mesto nadgradili še z novo vsebino.”

Monika (Medivka – med in sivka iz Preloga pri Domžalah), ki se v eni izmed hišic v Čarobnem mestu predstavlja s čebeljimi pridelki (gozdni med in cvetni prah) ter z izdelki iz sivke (sivkin čaj, sivkin hidralat in eterično olje prave sivke): “Meni osebno je sam koncept Čarobnega mesta izredno všeč. Vse je bolj umirjeno, intimno in butično. Mogoče so ljudje premalo obveščeni o tem in ne vedo, kje točno se to dogaja. Čez kakšno leto ali dve bo to zagotovo super.”

Zdenka Katkič, predsednica Društva Šola zdravja: “Res je lepo in simpatično. Prav prijetno domače vzdušje. Ta prostor povezuje ljudi, kar se čuti in vidi, saj so ljudje po skupinicah. V bistvu je to odlična priložnost, da Domžalčani srečajo prijatelje, znance … se povežejo in družijo. Sem bom še prišla. Tudi prijateljem rečem, da naj pridejo v Domžale pogledati našo jelko, ker takšne nimajo nikjer v Sloveniji. Sedaj imamo še to lepo mesto, dobre glasbenike, ponudbo in obenem še nimamo problemov s parkiranjem, kot se ta težava pojavlja v Ljubljani.”

Bojan, Irena, Zoran in Nada iz Podgorice: “Res je odlično tukaj. V prvi vrsti nas je sem pripeljalo malo druženja, kuhano vino in glasba. Midva sva bila že na koncertu Slavka Ivančiča in klub dežju je bilo prijetno. V teh prazničnih dneh sva bila dvakrat v Ljubljani, kjer je problem s parkiranjem, pa tudi z gnečo. Tukaj pa imaš vse na enem mestu in pa veliko družbe. Naj bo vsako leto tako. Bomo prišli z veseljem.”

Mateja Vrhovnik: “Kuhanček je po mojem mnenju tukaj najboljši. Že zaradi tega se splača priti sem. Prav tako opažam, da je tukaj kar precej ljudi, tako da je očitno to nekaj kar so Domžale potrebovale. Prav tako sem slišala, da na svoj račun pridejo tudi otroci, saj so popoldanske otroške predstave zelo dobro obiskane.”

Nevenka Ocepek: “Zelo mi je všeč koncept Čarobnega mesta. Prav tako je odlična glasba in pa seveda ponudba. Še bom z veseljem prišla sem.”

Davorin in Breda: “Vsekakor je letošnja novost več kot dobrodošla, saj Domžalčani pogrešamo pravi utrip mesta. S tem pa smo dobili neko novo dogajanje. Zelo sva zadovoljna s ponudbo in programom, zato rada prideva v Čarobno mesto. Organizatorjem in vsem, ki sodelujete pa želim čim več uspehov in samo širite svojo dejavnost, da bo tega deležno čim več ljudi.”

Brigita in Helena: “Sva prvič tukaj in prav prijetno je. Lahko bi bilo mogoče malce bolj razširjeno. Drugače pa še prideva in s seboj pripeljeva še ostale člane družine.”

Tina Urankar: “Dobro so se spomnili tega koncepta in se mi zdi, da je bolje kot lani, ko so prireditve potekale pod šotorom. Tukaj je bolj intimno vzdušje. Seveda me boste tukaj še videli.”

Sabina Ajkić (Voltera – gostinski ponudnik): “Vse pohvale organizatorjem, saj je res lepo organiziran dogodek. Zdi se mi, da je s tem uspešno zaživel še ta del Domžal. Že same fotografije povedo, da je obiskovalcev iz dogodka v dogodek več. Prav tako sem prepričana, da če se bo vztrajalo na organizaciji tega dogodka tudi v bodoče, da bo iz leta v leto več obiskovalcev. To je tudi odličen korak za oživitev našega mesta v naprej. Ob tej priložnosti vas vabim tudi na silvestrovanje na tržnico v Domžale, kjer bodo z nami Veseli Begunjčani. Skupaj bomo ustvarjali najlepšo noč v starem in novem letu.”

Maja in Miloš Zabret: “Tukaj sva tretjič in nama je zelo všeč. Presenetljivo dobro je izpadlo vse skupaj. Ta dogodek bi lahko postal tradicionalen, po mojem mnenju Domžalčani ne bi imeli nič proti. V bistvu ne najdeva nič slabega, edino, da je malce mrzlo, a na to ne moremo vplivati.”

Don Sergio: “Dejansko je to ena majhna vasica. Čista razlika med veselicami, ki so bile prejšnja leta. Saj so bile tudi vredu, ampak tukaj je vse bolj kulturno. Prav tako mi je všeč glasba. Vabim Domžalčane, da naj se udeležujejo tudi takšnih stvari, ki so malo bolj na kulturnem nivoju.”

Staša Mlekuž: “Res je čarobno, pohvale organizatorjem in sodelujočim. Domžale se iz spečega mesta prebujajo in dodajajo nove barve kvaliteti življenja v tej občini. Pozdravljam takšne prireditve, ki so paša za oči in ušesa. Kvalitetna glasba, za vse okuse, druženje, v samem centru mesta. Peš, končno ne rabim z avtom v Ljubljano za dobro atmosfero. Domžale, mesto, prebivalci katerih število se približuje številu 40.000 potrebujejo kvalitetne dogodke, koncerte in prireditve. Smo na dobri poti, za drugo leto si želim še boljši, bolj obiskan praznični decembrski prostor in barvit program, ki nagovarja različne generacije. Odlično druženje, upam na več “veselih tednov” tudi tekom leta, v prihajajočih letih.”

Obiščite hiško Domžalca

Svojo hiško ima v Čarobnem mestu tudi spletni portal Domžalec, v kateri je na voljo gostinska ponudba, poskrbljeno pa je tudi za različne druge aktivnosti, ki so usmerjene v to, da bo šel glas iz Čarobnega mesta čim dlje in v čim več domov. Vabljeni, da nas obiščete!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič Zupančič

Tagi