Čajanka: ženske v poslovnem svetu

Pogosto so sogovorniki na dogodkih o podjetništvu moški, kakšen pa je ženski pogled na podjetništvo? Slišali bomo, kakšno pot do uspeha so prehodile naše sogovornice. Kaj se jim zdi pomembno za uspeh? Kaj jih navdihuje? V Sloveniji je v primerjavi z drugimi državami položaj žensk v poslovnem svetu razmeroma dober. Kakšne pa so njihove izkušnje? 

Raziskave kažejo, da so ženske v poslovnem svetu: pogosto neenakopravne: prejemajo nižje plačilo kot moški, za napredovanje vlagajo več truda in težje usklajujejo poslovno in zasebno življenje. Ali to občutita tudi naši sogovornici?

Vabljeni, da se nam pridružite v torek, 18. junija 2019, ob 18. uri v KIK Štarterju v Kamniku (Fužine 134) in poklepetate z našima gostjama. Pridružili se nam bosta Petra Škarja in Maša Švab, ki bosta z nami delili svoje izkušnje in poglede na podjetništvo.

Petra Škarja je podjetnica, predavateljica in avtorica petih knjižnih uspešnic. Njena najuspešnejša knjiga Ameriški milijonarji so spregovorili je prevedena v več jezikov, napisala pa je tudi knjigo z zelo aktualnim naslovom Česar nas niso naučili v šolah – podjetništva, sama pa pravi, da je njena najuspešnejša knjiga Camino – Od suženjstva do svobode, ker je spremenila največ življenj. Je ena od soustanoviteljica podjetja 500 podjetnic in lastnica Založbe 5KA. Nekdanja športnica, ki je že pri 19 letih odprla svoje prvo podjetje, je gostja na mnogih seminarjih in okroglih mizah. Sicer pa pravi, da je neumorna zaljubljenka v knjige, naravo in potovanja.

Maša Švab je svojo karierno pot začela v skupini GEN-I, vodilnemu akterju za trgovanje in prodajo električne energije in plina v regiji. Po nekaj letih je postala vodja oddelka za pogodbene in poslovne odnose, po petih letih pa se je pokazala možnost spremembe delovnega področja in tako danes vodi področje e-mobilnosti. V vmesnem času je postala tudi usposobljena mediatorka in učiteljica joge, pri čemer ji znanja teh dveh disciplin vedno znova pridejo prav tudi v poslovnem svetu.

KIK Štarter

Tagi