Med Radomljami in Homcem nastaja nova rekreacijska pot, ki ji tamkajšnji stanovalci nasprotujejo

V drugi polovici meseca oktobra 2017, je Občina Domžale na levem bregu reke Kamniške Bistrice, iz smeri Radomelj proti Homcu, pričela z investicijo gradnje rekreacijske osi ter z zeleno osjo ob reki povezati še ta del. Nove investicije se najbolj veselijo uporabniki rekreacijske poti, malo manj oziroma ne veselijo pa se je tamkajšnji stanovalci, ki so pred leti angažirali tudi odvetnika in začasno ustavili aktivnosti v zvezi z gradnjo rekreacijske poti.

Na nas so se obrnili stanovalci Homca ob novo nastajajoči rekreacijski poti, saj naj ne bi bil nihče nič obveščen o začetku del, si pa tam ne želijo takšne osi, kljub temu, da ne bo potekala po njihovih zemljiščih temveč po pasu, ki je v lasti države in v upravljanju DRSV (Direkcija RS za vode). Pri tem so kot svoj argument izpostavili, da je povsem funkcionalna in urejena sprehajalna pot že na drugem bregu reke. Po naših informacijah poteka tudi civilna iniciativa zbiranja podpisov proti izgradnji te poti.

Na Občini Domžale so nam v zvezi z omenjeno problematiko povedali, da so bili občani na tem območju z namero gradnje poti seznanjeni že leta 2014, ko je bil prvič naročen geometer za to območje z namenom, da bodo občani seznanjeni s predvideno potjo. »Občani so takrat angažirali odvetnika in začasno ustavili naše aktivnosti, čeprav poseg ni predviden na zasebnih zemljiščih. Pot poteka izključno na zemljišču Republike Slovenije. V letošnjem letu smo od DRSV (Direkcija RS za vode) za gradnjo poti pridobili stavbno pravico in ponovno pričeli z aktivnosti za gradnjo poti. Prizadevali si bomo v čim večji meri upoštevati in se dogovoriti z občani,« so še povedali na Občini Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: bralec
Komentarji uporabnikov