Zlata paleta ZLDS 2018 – Leonida, Milica in Likovno društvo Mengeš – trikrat bron

Vseslovenski projekt Zveze likovnih društev Slovenije  »Zlata paleta«, v katerem že tradicionalno sodeluje tudi Likovno društvo Mengeš, se je za leto 2018 sklenil z zaključno razstavo certificiranih  del.  Odprtje zaključne razstave  je v Delavskem domu v Trbovljah potekalo v soboto, 17. novembra 2018. V kulturnem programu se  je predstavil duet OK, s slovensko popevko je prostor napolnil  glas  Saše Korun ob spremljavi pianista Marka Bezovška. V uvodnem  nagovoru se  je predsednica ZLDS Klavdija Sitar zahvalila vsem, ki so sodelovali in na kakršenkoli način pripomogli k delovanju zveze. Številne navzoče je pozdravila tudi županja Trbovelj  Jasna Gabrič.

V letošnjem letu je bilo na vse tematske razstave oddanih 449 del, od teh je bilo 46 nagrajenih s certifikatom kakovosti. Naše društvo  je bilo letos zelo aktivno, saj so bila kar štiri likovna dela nagrajena s certifikatom kakovosti. Razstavljena  so likovna dela »Kdo bo hitrejši«, akvarel Leonide Goropevšek, »Tihožitje«, suhi pastel Aleša Komana in kar dve deli Milice Tomšič »Sanje pijanca«, suhi pastel in linorez »V genih je zapis«. Strokovna komisija je imel težko delo pri  izboru, saj so certificirana dela odlične kvalitete.

Na prireditvi je predsednica ZLDS Klavdija Sitar podelila 6 zlatih, 6 srebrnih in 6 bronastih palet. Prijetno presenečenje je bila podeljena bronasta paleta Leonidi Goropevšek za njen akvarel  »Kdo bo hitrejši«, kakor tudi bronasta paleta Milici Tomšič za njen linorez »V genih je zapis«. Glede na številna oddana likovna dela  na posamezne tematske razstave,  prejete certifikate kakovosti  ter kar dve bronasti paleti se je  Likovno društvo Mengeš uvrstilo na tretje mesto najuspešnejših društev, ki sodelujejo v projektu »Zlate palete« ZLDS. Tako je že drugič prejelo bronasto plaketo.

Posebne čestitke Leonidi Goropevšek in Milici Tomšič za prejeti bronasti paleti, društvu za bronasto plaketo, Alešu Komanu za certifikat za njegovo »Tihožitje«.  Vsem v društvu čestitke za uspeh in želja –   s polnim elanom v nove izzive.

Besedilo in fotografije: Binca Lomšek

Komentarji uporabnikov
Tagi