Zapeljite se v avto KINO Domžale

Na parkirišču bivše Metalke v Domžalah je konec meseca maja zaživel projekt avto KINO Domžale, ki ga izvaja Mestni kino Domžale. K realizaciji tega projekta so jih spodbudili ukrepi v zvezi s preprečevanjem epidemije, saj je družabno življenje popolnoma zastalo. Kljub temu, da se življenje počasi vrača v ustaljene tirnice, pa je omenjen projekt več kot dobrodošla popestritev, saj je nekaj novega v našem prostoru, obenem pa ne predstavlja večje nevarnosti v smislu širjenja novega koronavirusa. Vsi tisti, ki so ga že obiskali, so novo pridobitvijo več kot navdušeni. Kaj pa vi, ste že obiskali avto KINO Domžale? Če še ne, potem imate priložnost že ta četrtek, petek in soboto.

Pri drive in kinu gre za znan in preprost koncept, ki v svojem bistvu sledi vzoru ameriških drive-in kinov iz 60. let ter obuja retro izkušnjo ogleda filmskih uspešnic iz udobja lastnega avtomobila. Projekt je sčasoma osvojil Evropo, v preteklosti pa so ga izvajali že tudi v Sloveniji. Projekcije v avto KINU Domžale bodo v mesecu juniju potekale ob četrtkih, petkih in sobotah s pričetkom ob 21. uri. Prostor pri bivši Metalki sprejme približno 50 avtomobilov, ki jih po parkirišču razporejajo zaposleni Mestnega kina Domžale.

Vstopnice so naprodaj le preko interneta na www.kd-domzale.si ali na www.mojekarte.si.

********************************************************************

Četrtek, 11. 06. 2020, ob 21:15 uri

Žvižgači

kriminalka / La Gomera / režija: Corneliu Porumboiu / scenarij: Corneliu Porumboiu / igrajo: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazar, Antonio Buil, Agustí Villaronga, Sabin Tambrea / 2019, Romunija, Nemčija, Francija / distribucija: Fivia / 97′ / IMDb

Korumpirani policijski inšpektor Cristi prispe na kanarski otok Gomera, da bi se sestal z Gildo, femme fatale, ter se naučil starodavnega žvižganega jezika. A nič ni tako, kot je videti na prvi pogled, in stvari ne gredo ravno po načrtih … Še ena značilna suha komedija Corneliuja Porumboiuja (Smo imeli revolucijo ali ne?, Policijski, pridevnik), a tokrat postavljena na najbolj neznačilne lokacije romunskega novega vala: na Kanarske otoke in v Singapur.

Petek, 12. 06. 2020, ob 21:15 uri

Klavir v Zanskar

dokumentarni film / Piano to Zanskar / režiser: Michał Sulima / 2018, Velika Britanija / 86’ / kategorija: Gorska narava in kultura

Petinšestdesetletnega uglaševalca klavirjev Desmonda O’Keeffa čaka najtežja dostava v življenju: sto let star klavir mora iz Londona spraviti v osnovno šolo v budistični vasi sredi indijske Himalaje. Pot ga bo vodila skozi svet na robu sprememb, ki ga zaznamujejo tako spokojnost kot tudi stiske.

Sobota, 13. 06. 2020, ob 21:15 uri

Tu je bila Britt-Marie

komična drama / Britt-Marie var här / režija: Tuva Novotny / scenarij: Anders Frithiof August, Øystein Karlsen, Tuva Novotny, po romanu Fredrika Backmana / igrajo: Pernilla August, Peter Haber, Anders Mossling, Malin Levanon, Stella Oyoko Bengtsson, Lance Ncube, Olle Sarri, Vera Vitali, Mahmut Suvakci / 2019, Švedska / distribucija: Cinemania / 100′ / IMDb

Ko Britt-Marie po štiridesetih letih zakona zapusti moža, je prisiljena znova premisliti svoje življenje, se znebiti starih navad in soočiti z resničnim svetom. Triinšestdesetletna gospodinja se tako znajde v zakotnem, propadajočem mestecu, kjer postane trenerka otroške nogometne ekipe … Švedska komična drama, posneta po istoimenski knjižni uspešnici, nas spomni, da nikoli ni prepozno za nov začetek.

avto KINO Domžale

KAM SE PRIPELJEMO?

Avto kino Domžale se nahaja na parkirišču poleg bivše Metalke v Domžalah, tik ob stavbi Mestnega kina Domžale na Ljubljanski 61 v Domžalah.

Dovoz na prizorišče avto kina je urejen s Cankarjeve ulice, po projekciji pa se boste lahko odpeljali naravnost na Ljubljansko ulico.

Ko boste z avtom prispeli na prizorišče, prosimo, upoštevajte navodila kino ekipe, ki bo vaš avto usmerila na pravo parkirno mesto pred filmskim platnom. Rezervacija prostora na parkirišču žal ni mogoča, bod pa za vaš avto ob prihodu našli najboljše možno mesto za čim boljšo filmsko izkušnjo.

Med projekcijami morajo biti motorji vozil ugasnjeni, prav tako vas prosijo, da na vozilu ugasnete vse luči.

KDAJ SO PROJEKCIJE?

Projekcije se pričnejo ob 21.00, vstop na parkirišče pa je mogoč od 20.15 naprej. Prosijo, da si za prihod vzamete več časa kot za običajno kino projekcijo v dvorani, saj morajo vaš avto najprej pospremiti na pravo parkirno mesto, na vašem avto radiu pa morate najti še pravo radijsko frekvenco (107,6 MHz FM), preko katere boste lahko film tudi slišali.

V primeru napovedanega ZELO slabega vremena (hujši dež, neurje) bodo o odpovedi projekcij obveščali na www.kd-domzale.si ter na Facebook strani.

KAKO DO VSTOPNIC?

Vstopnice so naprodaj le preko interneta na www.kd-domzale.si ali na www.mojekarte.si. Vstopnica stane 15 eur in velja za eno vozilo z gledalci/gledalkami. Vstopnice lahko natisnete ali pa jih lahko pokažete na telefonu, na katerem je nastavljena dovolj močna osvetlitev zaslona.

V primeru vnaprejšnje odpovedi projekcije (ob napovedi hujšega dežja ali neurja) boste lahko zahtevali povrnjeno kupnino pri službi za pomoč uporabnikom na www.mojekarte.si. Kupnine za neizrabljene vstopnice za že izvedeno projekcijo ne vračajo.

KAKO BOSTE ZAGOTOVILI VARNE PROJEKCIJE?

Avto kino oz. drive-in kino je trenutno najvarnejša oblika gledanja filmov, saj so vsi gledalci na varnem v svojih avtomobilih.

Kino ekipa se bo pri izvajanju svojega dela držala vseh varnostnih navodil NIJZ.

Vse obiskovalce naprošajo, da ne izstopajo iz avtomobilov, razen v nujnih primerih oz. v primeru obiska toalete. V avto kinu so dovoljeni le avtomobili, obisk z motornimi kolesi ni mogoč.

IMAM VISOKO TERENSKO VOZILO OZ. KOMBI – ALI LAHKO PRIDEM NA PROJEKCIJO?

Zaradi zagotavljanja dobre vidljivosti filmskega platna so dovoljena le vozila višine do 2 metra.

KAKO JE UREJEN ZVOK?

Zvok iz filma bomo predvajali preko radijske frekvence 107,6 MHz FM, ki jo nastavite na svojem avtomobilskem radijskem sprejemniku. Če se vaš avtoradio samodejno ugaša, priporočajo, da občasno spremenite jakost zvoka in s tem radio opozorite, da še vedno poslušate. Če imate težave z nastavitvijo radijskega sprejemnika, se obrnite na kino ekipo.

GREMO LAHKO NA STRANIŠČE?

Seveda! Stranišče se nahaja v stavbi Mestnega kina Domžale, tik ob parkirišču. Pri vstopu v stavbo vas prosijo, da si razkužite roke ter čez usta in nos nadanete masko (oz. ruto ali šal).

KAJ NAREDIM, ČE AVTO PO KONCU PROJEKCIJE NOČE »VŽGATI«?

Na to opozorite našo kino ekipo in pomagali vam ga bodo spet spraviti v pogon. Da pa bi preprečili izpraznjene avtomobilske baterije oz. »akumulatorja«, priporočajo, da med projekcijo uporabljate le radijski sprejemnik.

Miha Ulčar; Foto, video: Mestni kino Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi