Zaigraj kamišibaj!

Pridruži se vseslovenskemu igranju kamišibaja! V sredo, 9. maja 2018, želimo z igranjem kamišibaja zavzeti celo Slovenijo. Kamišibaje bomo igrali na različnih lokacijah od polnoči do polnoči. Naš cilj je, da bi pokazali, kako razširjen je kamišibaj v Sloveniji ter morda celo postavili Guinnessov rekord v skupinskem igranju kamišibaja.

Kamišibaj je japonsko papirnato gledališče, kjer se zgodba pripoveduje ob slikah, ki so predstavljene v malem odru, butaju. Zgodbe, ki se pripovedujejo skozi kamišibaj, lahko izvirajo iz vaše najljubše knjige ali pa vaše domišljije. V Sloveniji je kamišibaj prisoten že od leta 2013. Z razvijanjem in promoviranjem kamišibaja na slovenskem področju se ukvarja Društvo Kamišibaj Slovenije.

Vse ljubitelje japonskega papirnatega gledališča, kjer se zgodba pripoveduje ob slikah, ki so predstavljene v malem odru, butaju, vabimo v sredo, 9. maja 2018, ob 17. uri v Knjižnico Domžale.

Domišljene zgodbe s sliko in besedo bodo predstavile: Tina Grošelj, Barbara Ahačič Osterman, Katarina Peterc in Nataša Uršič. 

Vstop prost! Vabljeni!

Knjižnica Domžale

Tagi