V Radomljah razstavili Pustno masko

V Radomljah so 19. marca 2018, odprli razstavo fotografij, ki jih je 15 članov fotografske sekcije Mavrice posnelo v pustnem času. Na ogled so barvite podobe norčavega praznika, ki s karnevalom na Viru pomembno zaznamuje občino Domžale. V kulturnem programu ob odprtju so pokazali projekcijo izbranih fotografij in predvajali filme o Stričkovem pustnem rajanju, poletih na planiški velikanki in mengeškem pustu.

Žirija, ki so jo sestavljali Danica Šraj, predsednica Likovnega društva Senožeti Radomlje, Karol Steiner, podpredsednik Mavrice in Toni Iglič, fotoamater 1 razreda Fotografske zveze Slovenije, je izbrala najboljše fotografije. Za najboljšo so razglasili fotografijo Dino, Petra Rojca. Druga je Avatarka, Jože Kraglja. Tretja je Naklonjenost, Jana Rojca. Avtorji so bili nagrajeni s ključki USB, ki jih je prispeval Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti iz Domžal. Diplome so prejeli Milan Jazbec, Janez Kosmač, Lili Jazbec       in Klemen Brumec. Priznanje organizacijskega odbora za prikupno masko so prejeli Milan Jazbec, Albinca Kosmač in Špela Kragelj Bračko.

Odprtje razstave je minilo v znamenju začetka praznovanj radomeljskega društva, ki bo 27. januarja prihodnje leto praznovalo 50-letnico. Jubilej bodo počastili tudi 27. marca s projekcijo digitaliziranih filmov Mavrice v Slovenski kinoteki v Ljubljani in 4. aprila z razstavo Slovenski kozolec v rojstni hiši Jakoba Aljaža v Zavrhu pod Šmarno goro, kjer je medvoško društvo Jarem uredilo prijetni kulturni hram. Zaključek razstave ni mogel brez pustnih dobrot, ki jih je napekla Ivanka Brodar.

Avtor: Igor Lipovšek; Foto: Igor Lipovšek

 

Tagi