V Kulturnem domu Mengeš je “SVETLO TEMNO”

Spomladanski projekt Likovnega društva Mengeš je na svetlem. To  je likovna razstava z naslovom »SVETLO TEMNO«, ki so jo člani društva  postavili v preddverju Kulturnega doma Mengeš. Odprtje  razstave je bilo v sredo 8. maja 2019.

Predsednica društva  Leonida Goropevšek je v nagovoru predstavila pristop pri upodabljanju  k temu načinu likovne ustvarjalnosti in hkrati povedala tudi o tudi velikem mozaičnem stenskem projektu društva.  Le ta je sestavljen iz 15 platen 15 avtorjev  velikosti 60 x 60, postavljen v geometrijskih linijah, v svetlo temnem ritmu in skupaj predstavlja velikost 180 cm x 300 cm. Poleg te stenske postavitve so člani društva predstavili tudi 19 posameznih slik v različnih tehnikah od akrila, suhega pastela, lavirane risbe, kolaža.

Na razstavi sodelujejo: Lojze Burja, Majda Gartner, Leonida Goropevšek, Ana  Karo, Aleš Koman, Diana Korelc, Martina Kozamernik, Binca Lomšek, Špela Magister, Ina Malus, Barbara Rabič, Emanuela Rodica, Marjana Tavčar, Helena Testen in Milica Tomšič.

Obiskovalce je nagovoril tudi podžupan Občine Mengeš gospod Bogo Ropotar  in pohvalil zavzeto aktivnost likovnega društva ter vse bolj kvalitetna likovna dela in razstave. Prireditev  je popestril komaj 7-letni Gašper Pleško, ki je na svojo harmoniko »frajtonarco« zaigral  nekaj znanih viž. Med drugim je tudi sedel na harmoniki ter igral in požel buren aplavz.

Razstava bo na ogled do 10. junija 2019, ob sredah med 10. in 12. uro ter med 18. in 20. uro. Ogled bo možen tudi ob dnevih predstav in sicer eno uro pred predstavo.

Besedilo in fotografije: Binca Lomšek

Tagi