Izredno zanimanje za ogled domače gledališke predstave »Kadar se ženski jezik ne suče«

Poletno gledališče Studenec je drugo največje pokrito gledališče na prostem v Sloveniji, ki vsako leto v poletnem času privabi ljubitelje kulture iz različnih koncev Slovenije. Letos gosti že 23. Kulturni poletni festival Studenec, v sklopu katerega se na gledališkem odru predstavlja dragocena domača odrska ustvarjalnost. Zanimanje za ogled gledališke predstave “Kadar se ženski jezik ne suče” vse večje.

Premierno uprizoritev domače gledališke predstave “Kadar se ženski jezik ne suče”, ki je v Poletnem gledališču Studenec potekala v soboto, 22. julija 2023 ob 21. uri si je skupaj z občinstvom ogledala tudi županja občine Domžale, mag. Renate Kosec.

Pod komedijo s petjem, ki nosi naslov “Kadar se ženski jezik ne suče” se je podpisal dr. Vojmil Rabadan, režiser, gledališki teoretik, dramatik in romanist, ki je slovenski javnosti znan kot avtor prve dramatizacije Vandotove povesti Kekec in po vrsti drugih predstav. Gledališka predstava je bila ustvarjena s strani ljubiteljskih kulturnikov združeni pod okrilje Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan in je tudi letos dosegla profesionalno raven.

“Kadar se ženski jezik ne suče”, foto: Miro Pivar

Alojz Stražar se je podpisal pod priredbo in režijo, medtem, ko je skladatelj in glasbeni producent gledališke predstave Slavko Avsenik ml. Scenografijo so v svoje roke vzeli Urška Gregorič, Avguštin Gales in Florjan Strmšek. Zbor sestavljajo okoliški pevci in člani Komornega pevskega zbora Šutna iz Kamnika. V živo igra Komorni ansambel Poletnega gledališča Studenec.

Premierno uprizoritev gledališke predstave si je ogledala tudi ekipa Domžalca, ki je dogajanje posnela.

“Kadar se ženski jezik ne suče”, foto: Miro Pivar

V predstavi “Kadar se ženski jezik ne suče” nastopijo številna bistvena nasprotja – pamet zoper nespamet, pretkanost zoper iskrenost in poštenost. Poleg tega avtor na svojstven in humoren način gledalca opozarja na zvitost in korupcijo, ki segata še posebej v današnji čas. Vsak si lahko po svoje izbere nauk, čeprav je glavni namen te komedije občinstvo razveseliti in spraviti v smeh ter dobro voljo. Besedilo predstave je smotrno in zasnovano na bistrem opazovanju, od igralcev pa zahteva veliko mero situacijske komike, saj ta zagotavlja uspeh predstave.

“Kadar se ženski jezik ne suče”, foto: Uroš Zagožen

Po uspešno izpeljani premieri je vse navzoče pozdravila tudi županja Občine Domžale, mag. Renata Kosec, ki je čestitala vsem, ki sodelujejo pri pripravi festivala in se jim zahvalila, ker skrbijo za razvoj ljubiteljske kulture v našem kraju: »Občina Domžale se zaveda, kako pomembna je skrb za kulturo in ohranjanje le te, zato bomo še naprej z veseljem podpirali delovanje vseh, ki ustvarjate na področju ljubiteljske kulture in si prizadevate ohranjati kulturno dediščino ter skrbite, da je prebivalcem in prebivalkam Domžal in tudi širšemu občinstvu dostopen zares bogat kulturni program.«

Mag. Renata Kosec, županja Občine Domžale

»Kadar se ženski jezik ne suče« avgust 2023

Vsi, ki ste prve julijske ponovitve zamudili ali bi si želeli znova ogledati resnično profesionalno odigrano gledališko predstavo, v kateri nastopa več kot 40 igralcev, pevcev, plesalcev in statistov, lepo vabljeni v Poletno gledališče Studenec v petek, 11., soboto 12., nedeljo 13. in v ponedeljek, 14. avgusta 2023, ko bodo na sporedu še zadnje letošnje poletne ponovitve domače predstave.

Zanimanje za ogled domače gledališke predstave je veliko, zato pohitite z nakupom vstopnic.

Vstopnice za ogled domače gledališke predstave Komedija s petjem KADAR SE ŽENSKI JEZIK NE SUČE so naprodaj (cena otroci do 14. leta 15 €, odrasli 20 €) na spletni strani Poletnega gledališča Studenec, kjer so dostopne podrobnejše informacije tako o gledališki predstavi, kakor tudi o celotnem festivalu. Prevzem vstopnic bo mogoč na blagajni Poletnega gledališča Studenec na dan prireditve od 19.30 ure dalje. Vstopnice lahko rezervirate tudi po telefonu na št. 051 61 61 51 (Marjana) ali 051 61 41 41 (Urša), kjer dobite tudi dodatne informacije o celotnem dogajanju v sklopu letošnjega 23. Kulturnega poletnega festivala Studenec.

“Kadar se ženski jezik ne suče”, foto: Miro Pivar

Vse gledališke predstave bodo v Poletnem gledališču Studenec potekale ne glede na vremensko dogajanje, zato lepo vabljeni, da si vstopnice priskrbite že danes.

Avtor: Petra Petravič; Foto: Kulturno društvo Miran Jarc Škocjan pri Domžalah, Uroš Zagožen, Miro Pivar

 

Tagi