Poletne večere na Studencu bo popestrila domača gledališka predstava “Kadar se ženski jezik ne suče”

23. Kulturni poletni festival Studenec je v polnem teku. Tudi to poletje se na gledališkem odru predstavlja lokalna produkcija, kjer so moči združili člani in članice Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan. V soboto, 22. julija 2023 ob 21. uri lepo vabljeni na premierno uprizoritev domače gledališke predstave Kadar se ženski jezik ne suče, katere avtor je dr. Vojmil Rabadan.

Člani in članice Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan že desetletja srčno, predano in vztrajno skrbijo tako za ohranitev bogate kulturne dediščine, kakor tudi za predajo ljubezni do sedme umetnosti mlajšim rodovom. Tudi julija, avgusta in septembra bodo na odrske deske in pred umetnosti željno občinstvo stopili številni domači igralci in igralke, statisti in statistkami in domačini, ki bodo uprizorili številna gledališka dela. V soboto, 22. julija 2023 ob 21. uri na oder prihaja komedija s petjem: Kadar se ženski jezik ne suče. V predstavi nastopa preko 40 igralcev, pevcev, plesalcev in statistov. Zbor sestavljajo okoliški pevci in člani Komornega pevskega zbora Šutna iz Kamnika. V živo igra Komorni ansambel Poletnega gledališča Studenec.

KOMEDIJA S PETJEM: KADAR SE ŽENSKI JEZIK NE SUČE

Režiser, gledališki teoretik, dramatik in romanist Dr. Vojmil Rabadan, je slovenski javnosti znan kot avtor prve dramatizacije Vandotove povesti Kekec in po vrsti drugih predstav, med katere sodi tudi francoska farsa Kadar se ženski jezik ne suče. V predstavi nastopijo številna bistvena nasprotja – pamet zoper nespamet, pretkanost zoper iskrenost in poštenost.  Poleg tega avtor na svojstven in humoren način gledalca opozarja na zvitost in korupcijo, ki segata še posebej v današnji čas. Vsak si lahko po svoje izbere nauk, čeprav je glavni namen te komedije občinstvo razveseliti in spraviti v smeh ter dobro voljo. Alojz Stražar je prevzel priredbo in režijo, Slavko Avsenik ml. pa se je predstavil v vlogi skladatelja in glasbenega producenta.

Kot premiera, bodo tudi vse ostale ponovitve Komedije s petjem KADAR SE ŽENSKI JEZIK NE SUČE v Poletnem gledališču Studenec potekale ob 21. uri. Lepo vabljeni v petek, 28., v soboto, 29. in v nedeljo 30. julija 2023, kakor tudi v četrtek, 3., petek, 4. in v soboto 5. avgusta 2023 ali v petek, 11., soboto 12., nedeljo 13. in v ponedeljek, 14. avgusta 2023, ko bodo v Poletnem gledališču Studenec na sporedu še zadnje letošnje poletne ponovitve domače predstave.

Vstopnice za ogled domače gledališke predstave Komedija s petjem KADAR SE ŽENSKI JEZIK NE SUČE so že naprodaj (cena otroci do 14. leta 15 €, odrasli 20 €) in sicer na spletni strani Poletnega gledališča Studenec, kjer so dostopne tudi podrobnejše informacije o sami gledališki predstavi. Prevzem vstopnic bo mogoč na blagajni Poletnega gledališča Studenec na dan prireditve (za premierno uprizoritev v soboto, 22. julija 2023) od 19.30 dalje. Vstopnice lahko rezervirate tudi po telefonu na št. 051 61 61 51 (Marjana) ali 051 61 41 41 (Urša).

Vse gledališke predstave bodo v Poletnem gledališču Studenec potekale ne glede na vremensko dogajanje, zato lepo vabljeni, da si vstopnice priskrbite že danes.

Petra Petravič; Foto: Kulturno društvo Miran Jarc Škocjan pri Domžalah

Tagi