Čevljar baron – komedija s petjem, ki bo navdušila gledalce

V Poletnem gledališču Studenec si bomo kmalu lahko ogledali gledališko predstavo, ki združuje humor, glasbo in ples. Komedija s petjem Čevljar baron, avtorja Rudolfa Hahna, prinaša svežo priredbo v režiji Alojza Stražarja ter z glasbeno produkcijo Slavka Avsenika mlajšega.

“Čevljar baron” nas popelje v konec 18. stoletja, ko so baroni še posedovali gradove in graščine. V središču zgodbe je Nace, čevljar, ki kljub svojemu plemiškemu poreklu zavrne baronstvo in se predano posveti svoji obrti ter ljubezni do Maričke. Skozi smeh in glasbo predstava razkriva kontraste med bogatimi plemiči in srčnimi obrtniki.

Alojz Stražar, režiser predstave, pravi: “Želeli smo ustvariti predstavo, ki bo ljudi nasmejala, hkrati pa jim dala vpogled v zgodovinske družbene razlike. ‘Čevljar baron’ je popolna kombinacija humorja, glasbe in zgodovine, ki bo obiskovalcem prinesla nepozabno izkušnjo.”

Premiera Čevlarja barona bo v petek, 19. julija 2024 ob 21. uri. Predstava bo na sporedu tudi 20., 25., 26., 27. in 28. julija 2024 ter 8., 9., 10. in 11. avgusta 2024. Vse predstave bodo potekale ob 21. uri v Poletnem gledališču Studenec.

Vstopnice so na voljo na blagajni Poletnega gledališča Studenec na dan prireditve od 19.30 dalje. Cene so prilagojene glede na dan izvedbe:

  • Petek in sobota: odrasli 25 €, otroci do 14. leta 20 €
  • Četrtek in nedelja: odrasli 23 €, otroci do 14. leta 18 €

Več informacij o predstavi in igralski zasedbi si lahko ogledate na tej povezavi. Organizator priredstav je Kulturno društvo Miran Jarc Škocan.

Vabljeni, da doživite večer poln smeha in dobre volje!

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Poletno gledališče Studenec

Sorodna novica:

Novinarska konferenca 24. Kulturni poletni festival Studenec 2024

Tagi