Ustvarjalci novega slovenskega filma Psi brezčasja v Mestnem kinu Domžale

Na velikem platnu Mestnega kina Domžale se je v petek, 20. maja 2016, premierno odvrtel nov slovenski film režiserja in soscenarista Mateja Nahtigala »Psi brezčasja.« Kriminalka, ki je bila posneta v neodvisni produkciji, se zažre globoko v drobovje lakomne, skorumpirane sodobne družbe. Smo namreč nenasitni. Vsi, brez izjeme. Slab zadah vesolja, to smo mi. Najslabša šala največjega uma … Smo samo psi brezčasja, ki smo ga podedovali.

Kot je že običaj je po projekciji filma sledil pogovor z ekipo filma, ki ga je vodil Jure Matičič. Gledalci so lahko prisluhnili režiserju in soscenaristu Mateju Nahtigalu, izvršnemu producentu Tomiju Matiču ter igralcema Primožu Vrhovcu in Marku Ujcu. Iz prve roke so izvedeli kako je prišlo do nastanka filma, ki so ga posneli v Velenju ter še marsikatere zanimivosti iz samega snemanja. Kot zanimivost so že v uvodu povedali, da se je pri snemanju filma pokadilo kar 12.723 cigaret. V filmskih kadrih se namreč veliko kadi. V filmu lahko vidimo kar nekaj znanih igralskih imen. So pa za nekatere vloge, tudi glavno moško vlogo, ki jo je odigral Primož Vrhovec, izvedli avdicijo, saj so potrebovali prav »posebne« igralske profile. Izvršni producent Tomi Matič je med drugim tudi povedal, da bodo film po projekcijah v slovenskih kinematografih, distribuirali tudi v balkanske države, Poljsko …

Rok Osterberg se po štirih letih vrne v rodno mesto, da bi raziskal umor svojega brata Maksa. Medtem ko se znova pogreza v svet, ki ga je nekoč že pustil za sabo, postaja vse bolj jasno, da se je znašel sredi umazane igre moči med vplivno družino mestnega politika, lokalno mafijsko združbo in nemočno policijo. Morda pa mu lahko pomaga skrivnostni Robert Polak, japijevski policist, ki po malem škili v karte vseh glavnih igralcev tega prekletega mesta.
nagrade

Zanimiv pogovor z ustvarjalci filma si lahko ogledate v zgornjem videu.

Film pa si lahko v Mestnem kinu Domžale ogledate še v nedeljo, 22. maja 2016, ob 18.30 uri.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi