Uspeh mengeških likovnikov na Zlati paleti

V okviru projekta Zlata paleta Zveze likovnih društev Slovenije in likovne sekcije KUD Polzela so pripravili že drugo tematsko razstavo. Teme so skozi vse leto iste, in sicer zavito-oglato, ljubezen in svetlo-temno. Odprtje razstave je potekalo na gradu Komenda na Polzeli 24. aprila 2019. Na tematsko razstavo so se uvrstila tudi dela šestih avtorjev Likovnega društva Mengeš, med njimi sta Aleš Kolman in Binca Lomšek za svoji deli prejela certifikat kakovosti.

Na odprtju razstave je v uvodu vse zbrane najprej pozdravila Predsednica ZLDS Klavdija Sitar, predsednik KUD Polzela Marko Slokar pa je v pozdravnem nagovoru pohvalil vse sodelujoče in izrazil ponos, da lahko gostijo tako kvalitetno razstavo na gradu Komenda. Predstavnik strokovne komisije za izbor del akademski slikar in grafik- specialist mag. Todorče Atanasov je ob odprtju razstave dejal, da sodobno slikarstvo omogoča avtorjem več avtorske svobode v njihovem izražanju: »To so pokazala tudi izbrana dela preko svoje izpovednosti, ideje, duhovnosti, skozi obliko, vsebino in likovne znake abstraktnega razmišljanja, ekspresivnosti, ki je grajena preko linije barve, poteze, spontanosti in navdiha … Na ta način se je pokazala tudi kvaliteta izbranih del v tej tematski razstavi. Kot je nekdo zapisal: umetnina je obenem srečanje duhovne moči umetnika in gledalca.«

Likovno društvo Mengeš je tudi tokrat sodelovalo kar z 10. likovnimi deli 9. avtorjev. Tričlanska strokovna komisija je med 160 likovnimi deli izbrala 51 likovnih del za razstavo. Med njimi so se uvrstila dela šestih članov društva, in sicer: Leonide Goropevšek (Aspektiva – akril), Aleš Kolman (V vetru – akril), Binca Lomšek (Naprej od daleč – mešana tehnika), Špela Magister (Tam nekje – mešana tehnika), Barbara Rabič (Tera – olje) in Milica Tomšič (Igra narave – akril).

Za uvrščena likovna dela so avtorji prejeli priznanja, Aleš Koman in Binca Lomšek  pa sta prejela certifikat kakovosti, Aleš za svoje delo »V vetru« in Binca za svojo sliko »Naprej od daleč«. Čestitamo vsem sodelujočim, še posebej uvrščenim na razstavo in prejemnikoma certifikatov.

Besedilo in fotografije: J. Šmon

Komentarji uporabnikov
Tagi