Tudi Domžale del turneje “Klassika 2019”

Kulturni dom Franca Bernika Domžale bo v sredo, 2. oktobra 2019, ob 20. uri gostil ruski komorni filharmonični orkester Klassika, ki bo nastopil s tremi odličnimi domačimi solisti: Vito Peterlin iz Domžal na violončelu, Ljubljančanko Majo Gombač na klavirju ter Simonom Petkom iz Maribora. Koncert je del turneje “Klassika 2019“, orkester s solisti bo med drugim nastopil še v Ljubljani, Mariboru in avstrijskem Leibnitzu.

Na koncertu v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale bodo izvedli Beethovnov Trojni koncert v C-duru ter skladbe M. Mussorgskega, V. Kalinnikovega, I. Stravinskega in P. I. Čajkovskega.

O orkestru Klassika

Orkester Klassika, ustanovljen leta 1994 na pobudo dirigenta Adika Abdurakhamanovega, spada danes med najvidnejše orkestre na območju južne Rusije. Njihov repertoar temelji na bogati zakladnici ruske glasbene kulture, dopolnjuje pa ga z velikimi deli svetovne klasične glasbe. Zaradi želje po odkrivanju in spoznavanju raznovrstnih stilov, posega Klassika po skladbah iz različnih obdobij glasbene umetnosti, od baroka do sodobnosti. Orkester koncertira po vsem svetu in redno gostuje na mednarodnih festivalih.

Cena vstopnic je 13€, za dijake in študente pa 5€. Vstopnice so na voljo v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah.

Tel: +386 1 722 50 50 E-Mail: info@kd-domzale.si

Miha Ulčar; Foto: KD Franca Bernika Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi